Up 2 Date

OM eist zeven jaar cel tegen JoeyAK: "Slecht voorbeeld voor de jeugd"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist zeven jaar cel tegen JoeyAK: "Slecht voorbeeld voor de jeugd"

JoeyAK moet mogelijk zeven jaar de gevangenis in. Die straf eiste het OM vandaag tegen de rapper, die eigenlijk Joël H heet. Hij wordt namelijk beschuldigd van ontvoering, bedreiging en mishandeling.

Zeven jaar straf voor JoeyAK

De Amsterdamse rapper is niet de enige verdachte in de zaak. Zo zijn er acht medeverdachten, die allemaal onderdeel zijn van de rapformatie Zone 6. Tegen deze verdachten worden celstraffen geëist van vier tot zes jaar. De straffen worden geëist vanwege de ontvoering van rapper Kobus L., die vorig jaar op 3 september plaatsvond. De officier van justitie noemt de mannen een slecht voorbeeld voor de jeugd. Daarnaast zouden ze geen enkele keer berouw hebben getoond aan het slachtoffer. Over hun muziek is de officier ook niet te spreken. "Geweld wordt verheerlijkt en gepleegd om de status van de leden van Zone 6 te verheerlijken".

Ontvoering

De reden van de ontvoering op Kobus L. is niet duidelijk, maar het slachtoffer heeft wel gezegd dat hij in 2019 ook al twee keer is mishandeld door hen. Dit zou gebeurd zijn omdat hij een weddenschap had verloren en een schuld van vijfhonderd euro bij JoeyAK had.

Ster advertentie
Ster advertentie