FunX Rotterdam

Lichamen van twee vermisten gevonden na explosie in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lichamen van twee vermisten gevonden na explosie in Rotterdam

De politie heeft donderdagavond een tweede lichaam gevonden onder het puin van het verwoeste wooncomplex in Rotterdam-Zuid. Het gaat om het lichaam van een 22-jarige man. Ook is het lichaam van de derde vermiste gevonden.

Familieleden vinden slachtoffer

"We stoppen niet voordat we het laatste slachtoffer hebben gevonden. Zodra het lichaam van vanavond is geïdentificeerd gaan we verder met de zoektocht", liet een woordvoerder van de politie aan de NOS weten. Het appartementengebouw werd de afgelopen dagen gecontroleerd gesloopt. Familieleden van de slachtoffers gingen uit frustratie het terrein op, omdat ze vonden dat de ontmantelingswerkzaamheden te langzaam verliepen. Aanvankelijk vroeg de politie hen te vertrekken, maar na overleg met de agenten mochten ze alsnog helpen met zoeken naar de vermisten. De familieleden wisten één van de slachtoffers onder het puin vandaan te halen.

Derde lichaam gevonden

De politie meldde vanochtend dat er ook een derde lichaam is gevonden onder de brokstukken van het wooncomplex. De vondst werd rond 05.30 uur gedaan. Forensisch rechercheurs en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut doen verder onderzoek op het terrein.

Explosie

Afgelopen maandag brak er een brand uit, nadat een auto in een garagebox onder het wooncomplex ontplofte. Door de kracht van de explosie werd de auto uit de garagebox geblazen en moesten zeker 44 woningen ontruimd worden. Tientallen ramen van woningen en gebouwen in de nabije omgeving zijn gesneuveld als gevolg van de knal. Volgens omwonenden was de explosie zelfs kilometers verderop te horen. In totaal werden drie mensen vermist na het incident. Woensdag werd het eerste slachtoffer van onder het puin vandaan gehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie