FunX Rotterdam

ME ingezet vanwege onrust bij plek in Rotterdam waar explosie plaatsvond

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. ME ingezet vanwege onrust bij plek in Rotterdam waar explosie plaatsvond

De ME greep woensdagavond in bij het wooncomplex in Rotterdam-Zuid waar afgelopen maandag een zware explosie plaatsvond. Omstanders zochten de confrontatie op met de ME, omdat ze ontevreden zijn over de ontmantelingswerkzaamheden op de plek van de ontploffing. Ze zijn bang dat er meer puin belandt op de twee mensen die nog vermist worden.

Onust

De ontmantelingswerkzaamheden werden eerder woensdagavond al stilgelegd door de onrust. Toen de werkzaamheden weer werden hervat, ging de situatie van kwaad tot erger. Omstanders probeerden door een politielinie te breken om bij het pand te komen. De politie arresteerde daarbij twee personen.

Twee nichten van de vermiste Ylyass (22) vertellen aan het AD waarom de emoties zo hoog oplopen bij de plek van de explosie. "Het is schandalig dat we hier nu de vierde dag staan te wachten. We zien dat de politie en alle andere hulpdiensten heel hard werken maar zij denken alleen aan het onderzoek. Voor ons geloof is het heel belangrijk dat we Ylyass kunnen begraven. En Mustafa, de vader van twee kleine kindjes, moet ook gevonden worden!"

Gericht zoeken naar vermisten

Het ingestorte appartementencomplex wordt 's nachts bewaakt om te voorkomen dat mensen de plek zelf betreden. Volgens de politie is het gebied 'instabiel en levensgevaarlijk'. De omstanders willen dat de ontmanteling gestaakt wordt en dat er gericht gezocht wordt naar de vermisten. Volgens de politie is het echter onduidelijk waar de twee vermisten zich precies bevinden. Ook is het nog onduidelijk hoe lang de werkzaamheden zullen duren.

Explosie

Afgelopen maandag brak er een brand uit nadat een auto in een garagebox onder het wooncomplex ontplofte. Door de kracht van de explosie werd de auto uit de garagebox geblazen en moesten zeker 44 woningen ontruimd worden. Tientallen ramen van woningen en gebouwen in de nabije omgeving zijn gesneuveld als gevolg van de knal. Volgens omwonenden was de explosie zelfs kilometers verderop te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie