FunX Rotterdam

Explosie Rotterdam: familieleden klimmen over hek om lichaam uit puin te halen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Explosie Rotterdam: familieleden klimmen over hek om lichaam uit puin te halen

Familieleden van Kamran Khan hebben vandaag in Rotterdam zijn lichaam onder het puin vandaan gehaald. Het terrein was afgezet, maar de naasten van Kamran, die maandag bij een explosie om het leven kwam, lieten zich daardoor niet tegenhouden en klommen over de hekken. Uiteindelijk hielp de politie ze met de berging van het lichaam.

Familie ging opzoek naar lichaam

De familie van Kamran was eerder op de dag al in het puin opzoek naar zijn lichaam. Ze troffen toen een lichaamsdeel aan en zouden naar verluidt een deel van het been van de overleden man hebben zien uitsteken. De naasten werden vervolgens door de politie verzocht om het pand te verlaten. Hen werd beloofd dat hulpdiensten snel in actie zouden komen om het lichaam te bergen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo snel mogelijk begraven

De nabestaanden gaven gehoor aan het verzoek van de politie, maar keerden later op de dag weer terug om zelf het lichaam van Kamran op te sporen. Volgens hen kwamen de hulpdiensten namelijk niet snel genoeg in actie. Het is voor moslims van belang om het lichaam zo snel mogelijk na de dood te begraven, het liefste binnen 24 uur. Uiteindelijk hebben politieagenten de familieleden geholpen om het lichaam veilig te stellen.

Nog steeds mensen vermist

Dat de hulpdiensten niet zelf in actie kwamen, heeft te maken met instortingsgevaar van het gebouw, dat niet stabiel genoeg is om te betreden. Inmiddels is de politie begonnen met het geleidelijk afbreken van het complex om de zoektocht naar de resterende vermisten mogelijk te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie