Up 2 Date

Drie woningen in Amsterdam vannacht getroffen door explosies

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Drie woningen in Amsterdam vannacht getroffen door explosies

In Amsterdam-Noord vonden vannacht drie opeenvolgende explosies plaats bij verschillende huizen. De explosies vonden plaats tussen 03.15 uur en 03.50 uur in de Urkstraat, Beemsterstraat en Werengouw. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft één verdachte kunnen aanhouden in verband met één van de explosies.

Explosies

Bij de eerste explosie in de Urkstraat ontstond een brand. De brandweer kon snel ter plaatste komen om het vuur te blussen. Daarna kwamen het Team Explosieven Veiligheid en de forensische opsporing ter plaatse. Bij deze explosie raakten twee woningen ernstig beschadigd. Twintig minuten later vond de tweede explosie plaats bij een trappenhuis van een woning in de Beemsterstraat. Het portiek werd hierbij vernield. De politie heeft een 21-jarige man gearresteerd in verband met deze explosie, maar het onderzoek naar zijn betrokkenheid loopt nog. De laatste ontploffing vond plaats aan de Werengouw. Ook hier werd een explosief voor een portiek gelegd. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getuigen

De politie is bezig met het onderzoek naar een mogelijk verband tussen de drie explosies. Ze roepen getuigen op om zich te melden als ze iets gezien, gehoord of informatie hebben over de explosies. Omwonenden die een videodeurbel of dashcam hebben, worden specifiek gevraagd om hun beeldmateriaal te delen met de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie