FunX Rotterdam

Opnieuw Rotterdamse straat opgeschrikt door explosie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw Rotterdamse straat opgeschrikt door explosie

In Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag wederom een ontploffing plaatsgevonden. Dit keer gebeurde het bij een coffeeshop op de Witte de Withstraat in het centrum van de stad. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Niet de eerste keer

De politie meldt dat de explosie om 4.30 uur plaatsvond. Het is niet de eerste keer dat de coffeeshop het doelwit is. Op 13 april ontstond er brand bij een poging om een brandbom af te laten gaan bij de zaak. De Witte de Withstraat is momenteel afgesloten voor onderzoek en in de omgeving wordt gezocht naar dader(s).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Komt steeds vaker voor

Rotterdam wordt de laatste tijd vaker opgeschrikt door explosies. Zo zijn er afgelopen week vier ontploffingen geweest op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Noord. Ook in de Van Speykstraat in Rotterdam-West hebben meerdere explosies plaatsgevonden. In totaal zijn er dit jaar al zeker vijftig ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld in Rotterdam. Dat is er één meer dan in heel vorig jaar.

Beveiliging opgeschroefd

De gemeente en de politie kondigden gisteren aan dat de beveiliging en het toezicht worden opgeschroefd op plekken die de afgelopen tijd zijn getroffen door ontploffingen. Tot zover zijn er vijf mensen opgepakt in verband met de incidenten. Zo werd gisteren bekend dat een 26-jarige Amsterdammer werd opgepakt voor betrokkenheid bij meerdere explosies.

Ster advertentie
Ster advertentie