FunX Rotterdam

Opnieuw explosie aan de Crooswijkseweg in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw explosie aan de Crooswijkseweg in Rotterdam

Opnieuw heeft er in Rotterdam aan de Crooswijkseweg een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie vond het incident rond 02:30 uur plaats bij een toko, waarbij een explosief afging. Er zijn geen gewonden gevallen. Dit is het vierde incident in dezelfde straat deze week.

Toko

Volgens RTV Rijnmond hebben mensen in de omgeving kort na elkaar drie explosies gehoord. Het Team Explosieven Veiligheid en forensische opsporing doen momenteel onderzoek naar het incident. Op straat ligt er overal glas en er is wederom veel schade aangericht. De Crooswijkseweg heeft eerder deze week ook te maken gehad met explosies. Gisteren nog werd er een mogelijke explosie voorkomen door een oplettende buurtbewoner, die iemand verdacht zag rondhangen bij de winkel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Golf van explosies

De laatste tijd wordt Rotterdam getroffen door een golf van explosies. Er zijn dit jaar al meer dan vijftig bedrijfspanden en woningen in Rotterdam getroffen door explosieven. Dit aantal ligt hoger dan het aantal explosies dat in heel 2022 heeft plaatsgevonden. Het zou gaan om druggerelateerde incidenten.

Onderzoek

De politie doet met een groot team onderzoek naar de incidenten en heeft al een aantal verdachten gearresteerd. In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee jongens van veertien en vijftien jaar oud op heterdaad betrapt en aangehouden terwijl zij vermoedelijk bezig waren om een explosief te plaatsen. Op woensdagavond werd er ook een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met de explosies.

Ster advertentie
Ster advertentie