Up 2 Date

Rotterdamse politie gaat preventief fouilleren in wijken met veel explosies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse politie gaat preventief fouilleren in wijken met veel explosies

Als gevolg van de recente ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden in de wijken Crooswijk en het Oude Westen in Rotterdam, heeft burgemeester Aboutaleb deze gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. Als maatregel zal er nu preventief gefouilleerd worden in deze wijken.

Excessief geweld

De burgemeester van Rotterdam schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat er in de eerste vier maanden van dit jaar in Rotterdam 54 incidenten met excessief geweld plaatsvonden. Dit aantal is hoger dan het totaal aantal incidenten van het voorgaande jaar. Bij 37 incidenten ging het om explosies en bij 17 om schietpartijen. Tot nu toe zijn er zeker vijf mensen opgepakt voor de explosies.

Controleren

In de veiligheidsrisicogebieden van Rotterdam heeft de politie de bevoegdheid om kleding en auto's van mensen te onderzoeken. Daarnaast kan de politie automobilisten verplichten om verpakkingen open te maken.

Explosies

Afgelopen week hebben er meerdere explosies plaatsgevonden in Crooswijk, waaronder een explosie bij een toko gelegen aan de Crooswijkseweg. Als reactie hierop werden er twee informatiebijeenkomsten georganiseerd om alle bewoners op de hoogte te stellen van de situatie. Daarnaast werden er brieven verspreid onder de bewoners waarin werd gewezen op de extra inzet van de politie, de aanwezigheid van slachtofferhulp en de mogelijkheid om verdachte zaken anoniem te melden.

Ster advertentie
Ster advertentie