Up 2 Date

Tieners langer vast voor plaatsen brandbom in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tieners langer vast voor plaatsen brandbom in Rotterdam

Twee Rotterdamse tieners, die op heterdaad werden betrapt bij het plaatsen van een brandbom in Rotterdam, zullen nog eens twee weken in voorarrest blijven. De jongens zijn veertien en vijftien jaar oud.

Arrestatie

De jongens werden op 27 april gearresteerd toen ze een explosief plaatsten voor een woning aan de Van Speykstraat. Volgens de politie heeft de arrestatie een explosie voorkomen. Slechts twee dagen eerder was er al een explosie in dezelfde straat en een dag later werd er op een pand geschoten.

Andere verdachten

In Rotterdam vinden de laatste tijd veel explosies plaats bij panden. Volgens de politiecijfers zijn er dit jaar al vijftig ontploffingen bij gebouwen geteld, wat meer is dan het totale aantal in heel 2022. Naast de minderjarigen zijn er vorige week nog andere verdachten gearresteerd in verband met explosies in de stad. Een van hen, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, mag van de rechter-commissaris vrijkomen. Het OM gaat echter in beroep tegen deze beslissing. De andere twee verdachten die dit weekend zijn aangehouden, een 21-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man uit Amsterdam, zijn nog niet voorgeleid.

Ster advertentie
Ster advertentie