FunX Rotterdam

Politie boekt vooruitgang in onderzoek naar opdrachtgevers achter explosies in Rotterdam

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie boekt vooruitgang in onderzoek naar opdrachtgevers achter explosies in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft hoopvolle vooruitzichten op het kunnen aanhouden van de opdrachtgevers achter de recente aanslagen in de stad. Afgelopen maandag arresteerde de politie een zestienjarige jongen die als aanslagpleger verantwoordelijk zou zijn voor een zware explosie.

Identificeren daders

De afgelopen maanden vonden er heel wat explosies plaats in Rotterdam. Op basis van de informatie tot nu toe is de politie optimistisch over de kans de daders te identificeren. Recherchechef Wouter van Osnabrugge benadrukt in een interview met NU.nl dat zonder succesvolle arrestaties deze situatie een eindeloze strijd zal blijven.

Aanhoudingen

Naast de zestienjarige jongen die werd gearresteerd, is er op 18 april nog een andere verdachte aangehouden. Een jongen van 17 jaar. In de buurt van de Sint-Andriesstraat zijn verschillende zelfgemaakte bommen ontdekt. De politie vermoedt dat het oorspronkelijke plan was om deze 's nachts te gebruiken voor een aanslag. Maar doordat dit mislukte, vond de explosie in de Sint-Andriesstraat overdag plaats.

Positief

Volgens de politie zijn de jongens vermoedelijk betrokken geweest bij diverse aanslagen. Het lijkt erop dat een conflict tussen criminele groeperingen die actief zijn in de drugshandel de aanleiding vormt. Van Osnabrugge is realistisch over het feit dat het beëindigen van de cocaïnehandel, die verband houdt met de aanslagen, een uitdaging blijft. Desondanks heeft de politie volgens hem vooruitgang geboekt in de aanpak van de explosies. Niet alleen de recente arrestatie op maandag, maar ook eerdere aanhoudingen dienen als voorbeelden van deze verbeterde aanpak.

Ster advertentie
Ster advertentie