Up 2 Date

Opnieuw onrustige nacht: explosies bij woningen in Rotterdam en Amersfoort

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw onrustige nacht: explosies bij woningen in Rotterdam en Amersfoort

In Rotterdam was het in de nacht van vrijdag op zaterdag weer onrustig. Er vonden namelijk weer meerdere explosies plaats bij portiekflats. Ook in Amersfoort doet de politie op dit moment onderzoek bij een woning waar vannacht met een explosief schade werd aangericht. Niemand raakte gewond.

Explosies Rotterdam

De eerste explosie in Rotterdam vond rond 01.30 uur plaats in de wijk Spangen. Het explosief ging af in het portiek van een woning. De tweede explosie in de stad vond rond 05.00 uur plaats bij een een woning op de Olmendaal. Na deze explosie ontstond een hoop rook. Ambulancepersoneel heeft voor de zekerheid een aantal mensen onderzocht om te kijken of zij niet te veel rook hadden ingeademd, maar niemand raakte echt gewond. De politie is momenteel bezig met onderzoek naar de oorzaak van de explosies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Golf van explosies

Rotterdam wordt de laatste tijd getroffen door een golf van explosies. Er zijn dit jaar al meer dan vijftig bedrijfspanden en woningen in Rotterdam getroffen door explosieven. Dit aantal ligt hoger dan het aantal explosies dat in heel 2022 heeft plaatsgevonden.

Volgens burgemeester Aboutaleb zijn de explosies het gevolg van ruzies tussen rivaliserende drugsbendes. De toename van het aantal explosies heeft volgens hem te maken met de intensievere aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse havens. "Er worden zoveel drugs in beslag genomen dat drugscriminelen elkaar verwijten gaan maken waarom een lading is verdwenen", aldus de burgemeester.

Beveiliging

Als gevolg van de golf van explosies hebben de gemeente Rotterdam en de politie de beveiliging op locaties waar in de afgelopen tijd explosies hebben plaatsgevonden, opgeschroefd. Cameratoezicht wordt bijvoorbeeld ingezet om de veiligheid te waarborgen.

45 verdachten

Gisteren zijn er nog drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brandstichting en een explosie op de Crooswijkseweg, eind vorige maand. De brand en de explosie waren bij een toko op de Crooswijkseweg. Inmiddels zijn er zo'n 45 verdachten aangehouden voor het buitensporige geweld, zoals explosies en schietpartijen.

Flinke schade Amersfoort

Maar niet alleen Rotterdam was vannacht voor de zoveelste keer slachtoffer van explosies, ook in Amersfoort was het raak. Daar heeft een explosie bij een woning voor flinke schade gezorgd. Er zijn geen gewonden gevallen. Op dit moment is de aanleiding voor deze explosie ook nog onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie