FunX Rotterdam

Opnieuw een explosie in Rotterdam

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw een explosie in Rotterdam

Zaterdagavond heeft er opnieuw een explosie plaatsgevonden in Rotterdam. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. Dit jaar hebben er in de regio Rotterdam veel explosies plaatsgevonden. Om hiermee om te gaan, is er meer toezicht en heeft de politie extra mensen ingezet.

Harde knal

De explosie gebeurde in de Meezenbroekstraat in de wijk Beverwaard. Buurtbewoners hoorden een harde knal. Het Team Explosieven Verkenning doet momenteel onderzoek. De politie roept mensen die camerabeelden hebben van het incident op om zich te melden.

Rotterdam kampt al geruime tijd met onrust door nachtelijke explosies en achtergelaten explosieven bij huizen en winkels. Deze explosies lijken te maken te hebben met conflicten tussen rivaliserende drugsbendes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel explosies

In april gaf burgemeester Aboutaleb aan dat de toename mogelijk verband houdt met strengere maatregelen tegen drugscriminaliteit in de Rotterdamse havens. Steeds vaker worden drugspakketten in beslag genomen, wat leidt tot onderlinge beschuldigingen tussen criminelen als er drugspakketten verdwijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie