FunX Rotterdam

Explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab, verdachte (34) aangehouden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab, verdachte (34) aangehouden

Zaterdag is de 34-jarige Jalal O. uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Mogelijk is de explosie op 29 januari veroorzaakt door een drugslab in zijn woning. De 22-jarige neef van Jalal O. kwam om bij deze explosie, evenals de 43-jarige Kamran Khan en een 33-jarige vriend van de verdachte.

Explosie

Volgens De Telegraaf is de verdachte de oom van de 22-jarige Ilyas. Hij overleed door de explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid. Deze explosie vond plaats onder een wooncomplex en zorgde voor een enorme ravage waarbij er drie mensen werden vermist. Inmiddels zijn de lichamen van de vermiste personen gevonden.

Kamran Khan

Kamran Khan was een van de mensen die het drama niet overleefde. Hij had zijn loods in een ruimte naast het bedrijfspand waar de explosie plaatsvond. Tijdens de explosie zat hij in een videogesprek met een klant. Het lichaam van de 43-jarige Khan werd door zijn familieleden gevonden tijdens een zoektocht in het afgesloten gebied. De hulpdiensten vonden het eerder deze week nog te gevaarlijk voor een zoektocht. Zijn uitvaart werd door vele mensen bezocht afgelopen zaterdag.

Mogelijk drugslab

De politie vond op de plaats van de explosie allerlei spullen die eventueel gelinkt kunnen worden aan een drugslab. Door de vondst van deze spullen is Jalal O. uiteindelijk gearresteerd. Of deze spullen daadwerkelijk de oorzaak waren voor de explosie is niet duidelijk. De politie geeft aan nog niets te kunnen zeggen over de bevindingen uit het lopende onderzoek. Wel geeft de politie aan dat ze meer aanhoudingen niet uitsluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie