Naar homepage
FunX Amsterdam

Eigenaren van nachtclubs hopen eind januari clubs te openen met sneltests

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eigenaren van nachtclubs hopen eind januari clubs te openen met sneltests

Eigenaren van nachtclubs in Amsterdam hopen eind januari van start te kunnen gaan met een experimentele heropening van clubs. De bedoeling is dat bezoekers met een negatieve test naar binnen kunnen. In de stad kan er een sneltest worden afgenomen, waarbij het resultaat wordt gekoppeld aan je DigiD.

Quote

Op het gemeentehuis realiseert men zich ook dat jongeren het niet meer volhouden en dat we ze uitzicht moeten bieden op iets leuks"

Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland

Kans van slagen

Deze experimentele heropening moet plaatsvinden bij vier clubs. Het plan is ontwikkeld door de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). De bedoeling is dat dit plan een dezer dagen bij de gemeente wordt besproken. Volgens Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), heeft het plan kans van slagen. "Op het gemeentehuis realiseert men zich ook dat jongeren het niet meer volhouden en dat we ze uitzicht moeten bieden op iets leuks, dus ik verwacht dat er op een positieve manier naar ons protocol zal worden gekeken."

Quote

Bijkomend voordeel is dat jongeren getest worden die zich normaal niet laten testen.

Pim Evers

Sneltest

De sneltest kan worden gedaan bij een GGD, een testlocatie midden in de stad of zelfs een testlocatie die de horeca zelf inrichten. Vervolgens wordt de testuitslag op een anonieme manier gekoppeld aan je DigiD, zodat bij het controleren aan de deur geen naam- of persoonsgegevens verstrekt hoeven worden. Voor alle zekerheid wordt bij de deur ook nog de temperatuur van bezoekers gemeten. Evers: "Bijkomend voordeel is dat jongeren getest worden die zich normaal niet laten testen."

DJ Waxfiend over heropeningsplannen nachtclubs

Ster advertentie
Ster advertentie