FunX Amsterdam

Chantal (23) zit in de schulden door fout van de Belastingdienst

  1. Newschevron right
  2. Chantal (23) zit in de schulden door fout van de Belastingdienst

De 23-jarige Chantal zat een lange periode flink in de stress. Ze is in de schulden terechtgekomen door de Belastingdienst. De jonge Amsterdamse moest in één klap veel geld terugbetalen.

Volgens de Belastingdienst had ze haar gegevens om huurtoeslag te krijgen, niet goed doorgegeven. Dyantha belde haar daarover in Jouw Stad Amsterdam.

"Uiteindelijk heb ik gebeld en bleek dat ik het wel goed had doorgegeven en mijn woning wel aan de voorwaarden voldeed. Ik heb zeven maanden heen en weer gebeld met ze en zelf toen werd het niet goed geregeld. Er werd een bedrag van 600 euro in een keer van m'n rekening afgehaald."

zoek hulp!

In de tussentijd besloot Chantal een lening te nemen en zelfs geld te lenen van de familie. "Ik hou hier helemaal niet van eigenlijk." Ze heeft normaal altijd alles op een rijtje, dus die schuld kwam uit het niets.

Chantal's advies voor mensen die hetzelfde meemaken is om schuldhulp te zoeken bij iemand die er verstand van heeft en je sneller op weg helpt. "Toen was het in een maand geregeld."

Ster advertentie
Ster advertentie