FunX Amsterdam

Meer dan 1.200 euro 'kerstbonus' ingezameld voor straatkrantverkoper Jamal

foto: Eloi Burke
  1. Newschevron right
  2. Meer dan 1.200 euro 'kerstbonus' ingezameld voor straatkrantverkoper Jamal

Straatkrantverkoper Jamal is door de buurt rondom de Kinkerstraat in Amsterdam flink in het zonnetje gezet. Buurtbewoner Eloi Burke zette een crowdfundingsactie op om de goedlachse Jamal een 'kerstbonus' te geven en met succes: meer dan 1.200 euro werd ingezameld.

Kerstkaart

Eloi legt in gesprek met At5 uit hoe hij op het idee kwam geld in te zamelen voor Jamal. "Altijd is hij vrolijk. Hij is nooit aan het klagen, nooit chagrijnig en altijd in voor een praatje." Eloi geeft Jamal rond kersttijd altijd een extra bijdrage, maar het idee om het dit jaar groter aan te pakken, kwam nadat hij van Jamal een kaartje in de brievenbus had gekregen.

"Ik wilde een moment nemen om jullie en jullie familie een fijne kerst te wensen", stond er onder andere op het kaartje van Jamal. "Ik hoop dat jullie momenten van rust, blijdschap en dankbaarheid zullen vinden."

Inzamelingsactie

Eloi werd zo vrolijk van het kaartje, dat hij het besloot op zijn Instagram Story te delen. "Ik kreeg daarop zoveel enthousiaste reacties van mensen die hem ook kennen, dat ik dacht: misschien zijn er wel meer mensen die met de kerstbonus mee willen doen." Dat bleek een goed idee, want maar liefst 91 mensen besloten bij te dragen voor een totaal van 1.210 euro.

Bekijk hieronder de reactie van Jamal:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie