STER Advertentie
STER Advertentie

Amsterdams taxibedrijf begint dienst met alleen maar vrouwelijke chauffeurs

Amsterdams taxibedrijf begint dienst met alleen maar vrouwelijke chauffeurs
Shutterstock

Donderdag 20 februari 2020 - 15:31 uur

|

Door:

Milou

In Amsterdam kan je vanaf vandaag een taxi bestellen die sowieso een vrouw achter het stuur heeft. Taxidienst Staxi is namelijk de nieuwe dienst Staxi Lady begonnen, die alleen maar vrouwelijke chauffeurs laat rondrijden. Volgens eigenaresse Hakima El Allaoui is hier veel vraag naar, omdat niet iedereen zich veilig zou voelen in een taxi met een mannelijke chauffeur. "Niet iedereen voelt zich veilig bij een man, wij spelen daarop in", vertelt ze tegen Het Parool

Behoefte aan vrouwelijke chauffeurs

Het gevoel van veiligheid is in de taxi-business een van de belangrijkste issues. Vooral bij vrouwen, vertelt Hakima. "Ik hoorde het heel regelmatig: klanten die graag een vrouwelijke chauffeur wilden, die er goede ervaringen mee hadden en contact wilden houden met die chauffeur met wie ze zo’n prettige rit hadden."

Ook de vrouwelijke chauffeurs die ze in dienst heeft, denken dat deze nieuwe dienst een succes zal zijn. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij bijvoorbeeld transgenders. "Vaak laten chauffeurs die staan, maar wij nemen ze gewoon mee natuurlijk."

iedereen mag instappen

De taxi's worden alleen bestuurd door vrouwen, maar dat betekent niet dat er ook alleen maar vrouwen mogen instappen. Iedereen is welkom, dus ook mannen. Hakima hoopt dat er zich snel meer vrouwen aanmelden als chauffeur, zodat uiteindelijk minstens tien procent van al haar taxibestuurders een vrouw is.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS