Up 2 Date

Uber wordt veiliger met deze nieuwe functies

foto: Youtube: Uber
  1. Newschevron right
  2. Uber wordt veiliger met deze nieuwe functies

Gisteren is in New York een Uber-chauffeur veroordeeld voor het kidnappen van een vrouw die tijdens een taxirit in slaap was gevallen in zijn auto. Hij betastte haar op de achterbank en liet haar vervolgens achter op een snelweg in Connecticut. Ook rekende hij haar duizend dollar voor een rit naar Massachusetts die ze nooit heeft gemaakt. Dit gebeurde in februari en nu staat chauffeur, die vaker klanten teveel liet betalen, een fikse gevangenisstraf te wachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veilig in de Uber?

Dit soort verhalen laten je je misschien afvragen hoe veilig je bent in een Uber-taxi. Vorig jaar heeft de staat Colorado Uber nog een boete van 8,9 miljoen dollar opgelegd voor het feit dat ze mensen met een strafblad als chauffeur lieten werken.

nieuwe functies

De CEO van het bedrijf, Dara Khosrowshahi, zegt echter dat hij hoopt Uber 'the safest transportation platform on the planet' te maken. Dit doet het bedrijf met nieuwe veiligheidsfuncties die vorige maand al in de Verenigde Staten gelanceerd werden. Komende weken zijn deze ook in Europa, het Midden-Oosten en Afrika beschikbaar. Sachin Kansal, Global Head of Safety Product bij Uber, legt uit:

"Met meer dan 15 miljoen ritten per dag via de Uber-app is er niets belangrijker dan de veiligheid van passagiers, chauffeurs en koeriers. Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van innovatieve producten die de transparantie, verantwoordelijkheid en gemoedsrust voor alle gebruikers verbeteren. De introductie van deze nieuwe functies in Europa is de volgende stap om iedereen te helpen veilig en bereikbaar te blijven, waar ze ook zijn."

Noodknop

Er zal een noodknop komen waarmee zowel passagiers als chauffeurs en koeriers direct verbinding kunnen maken met alarmnummer 112. Ook krijgen passagiers de optie om vijf 'vertrouwde contactpersonen' in te stellen. Met hen kunnen ze simpel hun ritten en huidige locatie delen. Verder komen er ook snelheidswaarschuwingen, chauffeurs worden er zo aan herinnerd zich aan de maximumsnelheid te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie