FunX Amsterdam

"Ze mogen alles hebben, alleen m'n huid en bloedvaten niet"

  1. Newschevron right
  2. "Ze mogen alles hebben, alleen m'n huid en bloedvaten niet"
Huilen, vreugde, boosheid, de verschillende emoties stroomden ineens binnen bij de 27-jarige Liesanne Ploeg. Ze had een nieuwe donor nodig en die is voor haar gevonden! In het kader van de Donorweek, dat loopt tot en met 19 oktober, belde Natasja met haar in Jouw Stad Amsterdam.



Donor via YouTube zoekactie geslaagd of niet?
De 38-jarige Razia Santoe, die op zoek is naar een nierdonor, deed een aantal weken geleden haar verhaal in de show. Ze startte een zoekactie via YouTube. Natasja was benieuwd of Razia haar donor inmiddels al heeft gevonden.



Het grote donordilemma
De Donorweek is bedoeld om aandacht te vragen voor orgaan- en weefseldonatie. Dat betekent eigenlijk dat de Nederlandse Transplantatie Stichting hiermee zoveel mogelijk mensen over de streep wil trekken om zich te registreren als donor. Maar je geeft geen pak suiker weg. Veel mensen zitten in een tweestrijd.

Mensen helpen na je dood als je toch niks meer aan je organen en weefsel hebt of deze wereld verlaten zoals je gekomen bent? FunX-reporter Ouassima ging met dit dilemma op pad in Amsterdam.



Ster advertentie
Ster advertentie