Naar homepage
Artist of the Month

Als enige dame in Sevn Alias' 1OAK-familie is Cháyenne gemotiveerder dan ooit

foto: Cháyennefoto: Cháyenne
  1. Newschevron right
  2. Als enige dame in Sevn Alias' 1OAK-familie is Cháyenne gemotiveerder dan ooit

Cháyenne staat als enige dame bij Sevn Alias' 1OAK flink haar mannetje. Nadat haar eerste release twee jaar geleden meteen goud ging (Kom Bij Mij met Hansie), maakt de zangeres zich nu op om binnenkort haar eerste EP uit te brengen. Tot die tijd kan je haar talent ontdekken via haar singles, zoals Aandacht met Lauwtje. Die hoor je de hele maand op FunX, want Cháyenne is de nieuwe Artist of the Month.

Naam: Cháyenne
Leeftijd: 22
Woonplaats: Amsterdam
Hoe lang maak je al muziek? M'n eerste release was in 2018.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit dingen die ik heb meegemaakt in het dagelijks leven of in de liefde.
Wie of wat luister je zelf veel? Ik luister veel Amerikaanse r&b, bijvoorbeeld Beyoncé, H.E.R. of Eric Bellinger. Ik zou zelf ook wel graag internationaal willen gaan, maar ik doe het rustig, stap voor stap.
Met wie zou je ooit samen willen werken? Stefflon Don lijkt me heel tof.
Waar zou je ooit nog op willen treden? Overal eigenlijk wel. Latin Village, Open Air, dat soort leuke festivals.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Toch wel op m'n gouden plaat, dat was ook meteen bij m'n eerste release.
Waar sta je over vijf jaar? Dan wil ik een artiest zijn die er echt staat. Ik zou ook heel graag mijn eigen kledinglijn willen beginnen. Maar natuurlijk nog steeds muziek maken, hopelijk internationaal.

Quote

Het is soms wel frustrerend dat het bij jongens sneller gaat, maar ik blijf gemotiveerd. Ik heb hiervoor gekozen, dus ik geef niet zomaar op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getekend bij Sevn Alias

Stel je voor: je bent als beginnend artiest rustig bezig met een hbo-opleiding, maar hoort dat Sevn Alias je wilt tekenen... Dat gebeurde bij Cháyenne. "Het was moeilijk met elkaar te combineren, dus toen heb ik besloten te stoppen met m'n opleiding. M'n moeder stond wel gewoon achter me. Ze zei: 'Oké, maar dan moet je het echt serieus nemen. Geen geinjtes'."

Gemotiveerd

Cháyenne hoort inmiddels alweer een jaar bij de 1OAK-familie en dat bevalt haar goed. "Het is supertof, ik kijk echt naar Sevn op. Ik ben de enige dame tussen alle jongens. Dat is wel ff anders." Binnen de scene merkt ze wel verschil in vergelijking met haar mannelijke collega's: "Hoe ik het zie, is dat het bij de jongens toch allemaal wat sneller gaat. Dat is van tijd tot tijd wel frustrerend, maar ik ben positief ingesteld. Ik heb ervoor gekozen, dus ik ga niet zomaar opgeven. Ik blijf gewoon gemotiveerd."

Die gemotiveerde houding weet ze onder andere vol te houden dankzij haar vader. "Hij is overleden, maar was altijd een doorzetter en hij heeft best veel bereikt. Als ik hem in m'n hoofd houd, denk ik: ik kan het ook."

Quote

Ik maak tracks met een verhaallijn. Het gaat echt ergens over.

Gevoel op papier

Het schrijven van muziek werkt voor Cháyenne als uitlaatklep. "Ik ben van mezelf niet echt een prater, dus het lukt beter om m'n gevoel op papier te zetten." Dat belooft veel voor Cháyennes eerste soloproject, dat ze van plan is in januari uit te brengen. "Ik wil echt m'n sound naar buiten brengen. En in mijn nummers zit echt een verhaallijn. Ik maak geen tracks die nergens over gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie