FunX Amsterdam

'Doodgeschoten man in Amsterdam is fitness-influencer'

foto: Instagram @sammy_bkr/Twitter @rubenkoops
  1. Newschevron right
  2. 'Doodgeschoten man in Amsterdam is fitness-influencer'

De 23-jarige Duitser die afgelopen donderdag werd neergeschoten in Amsterdam, blijkt volgens AT5 een fitness-influencer. Het zou gaan om Samuel Seewald, oftewel @sammy_bkr.

Verward

De jongen heeft 170.000 volgers op Instagram en deelt daar veelvuldig foto's van zijn afgetrainde lijf. Donderdag liep hij verward door Amsterdam met een mes. Toen hij in aanraking met de politie kwam, dreigde hij hen te steken. Toen hij uiteindelijk op hun in begon te steken, en een agent in zijn kogelvrije vest raakte, schoot een agent hem neer. Naderhand werd hij geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht helaas niet baten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vader reageert

De vader van Samuel beweert op Facebook dat de Amsterdamse politie "zijn zoon heeft vermoord". "De media probeert er een ander verhaal van te maken en te verhullen wat er echt gebeurd is", schrijft hij.

Laatste post

Op de laatste post van Samuel stromen condoleances binnen en verdrietige reacties. Ook is er veel discussie over het optreden van de politie. Hoe Samuel precies zo verward raakte, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie