Naar homepage
FunX Amsterdam

Werkloze jongeren een nieuwe kans bij Ajax Campus

  1. Newschevron right
  2. Werkloze jongeren een nieuwe kans bij Ajax Campus
Vroegtijdige schoolverlaters en werkloze jongeren kunnen zich bij de Ajax Campus aanmelden. Hier worden ze omgeschoold en klaargestoomd om op de arbeidsmarkt nieuwe posities te bereiken. Dit is een initiatief van Ajax en de gemeente Amsterdam. Ze willen het toekomstperspectief van van kwetsbare Amsterdamse jongeren verbeteren.

In 2012 ging de eerste groep jongeren van start. Elk jaar krijgen driehonderd jongelui de kans om mee te doen. Een talent voor voetbal hoeven ze niet te hebben. Gedurende drie maanden gaan ze onder andere wekelijks voetballen op sportpark de Toekomst en krijgen ze sociale vaardigheidstraining.

Hoezo Werkloos
Vandaag is de campagne 'Hoezo Werkloos' van start gegaan die de werkloze Amsterdamse jongeren ook een handje moet helpen. De werkeloosheid onder Amsterdamse jongeren tussen 15 en 26 jaar is gestegen in de afgelopen twee jaar. In Start werd met wethouder Andrée van Es gesproken over Ajax Campus en de campagne Hoezo Werkloos. Beluister het interview hieronder terug.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F91241915"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie