FunX Amsterdam

Beelden tonen miljoenenroof in Amsterdam van vorig jaar

foto: YouTube: Opsporing Verzocht
  1. Newschevron right
  2. Beelden tonen miljoenenroof in Amsterdam van vorig jaar

Gisteravond werden in Opsporing Verzocht beelden getoond van een overval op een waardetransportbusje in Amsterdam-Noord. De politie zei in de uitzending dat er nog ruim 4 miljoen euro zoek is na de overval die vorig jaar mei plaatsvond.

Beelden

Op 19 mei 2021 werd een waardetransportauto van Brinks overvallen. Op de bizarre beelden van Opsporing Verzocht is te zien hoe de groep overvallers in drie auto's arriveert en met automatische wapens de lucht in schiet. Ook is de gehele vluchtoperatie in Broek en Waterland vastgelegd door een politiehelikopter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Buit

De daders gingen ervandoor met een buit van 14,5 miljoen euro, waarvan een deel dus nog niet teruggevonden is. Volgens de politie bestaat dat deel uit onder meer 80 kilo aan platinum, 1,5 kilogram aan goudkorrels en meerdere omgesmolten goudbaren.

De politie vermoedt dat de gestolen edelmetalen aan industriële partijen zijn aangeboden, omdat juweliers die niet zelf kunnen omsmelten. Het zou gaan om zeer specifieke metalen die niet gemakkelijk te verhandelen zijn.

1 dode, 6 man opgepakt

Na de overval vluchtten de overvallers in meerdere auto's naar het Noord-Hollandse dorp Broek in Waterland. Een 47-jarige overvaller werd uiteindelijk gedood in een weiland bij het dorp en zes anderen werden aangehouden. Een andere auto met verdachten bewoog zich richting Diemen, waar waar het voertuig in brand werd gestoken. De verdachten stapten vervolgens over in een BMW. De politie roept mensen die tips hebben over de verdachten of de BMW op om zich te melden.

Ster advertentie
Ster advertentie