FunX Amsterdam

Twee bombrieven ontploffen bij postbedrijven in Amsterdam en Kerkrade

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee bombrieven ontploffen bij postbedrijven in Amsterdam en Kerkrade

In postsorteerbedrijven in Amsterdam en Kerkrade zijn vanmorgen bombrieven ontploft. Bij de explosies raakte niemand gewond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

knal

De ontploffing in Amsterdam gebeurde rond 8 uur 's ochtends bij een landelijk postsorteercentrum van ABN Amro in Sloterdijk. Een woordvoerder van de politie vertelt aan de NOS dat een medewerker een sissend geluid hoorde toen hij de brief opende. Hij gooide hem snel weg en daarna was er een lichte knal, vergelijkbaar met de knal van een rotje. De medewerker raakte niet gewond, maar dat had wel kunnen gebeuren als hij de brief langer net iets langer in zijn handen had gehouden.

Kerkrade

Een halfuur na de explosie in Amsterdam ontplofte er in een postsorteerbedrijf in Kerkrade een postpakket. Op het moment van de knal waren er negen mensen aanwezig. Zij zijn opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Explosievenexperts zijn onderweg naar het postsorteercentrum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorige maand

Vorige maand werden er ook al bombrieven naar verschillende bedrijven in Nederland gestuurd. De brieven waren toen gestuurd uit naam van het Centraal Invorderings Bureau. Deze explosieven gingen niet af.

Ster advertentie
Ster advertentie