Naar homepage
FunX Amsterdam

Quinsy Gario kapt met de zwarte pieten-discussie

  1. Newschevron right
  2. Quinsy Gario kapt met de zwarte pieten-discussie
Quinsy Gario, die bekend staat als de man achter de movement Zwarte Piet is Racisme, kapt ermee. "Ik heb al twee jaar lang met de intochtorganisaties gezeten. Nu is het tijd dat ze gewoon doen." Quinsy gaat niet meer in gesprek met de burgemeester en organisaties die de intocht van Sinterklaas regelen.Vandaag doet burgemeester Van der Laan uitspraak over de vergunning die was afgegeven voor de Sinterklaasintocht met zwarte piet.

Quinsy is heel erg blij met de steun die hij heeft ontvangen van verschillende mensen. Tussen alle kritiek, doodsbedreigingen en andere nare berichten, zijn er voor hem zeker een aantal hoogtepunten geweest in de onstuimige periode. Zo was de hoorzitting van 17 oktober er één van, maar ook de demonstratie op het Beursplein. "Toen dacht ik, nu hebben we iets te pakken dat niet losgelaten gaat worden. Gaandeweg werd het geluid alleen maar sterker."

Toekomstplannen
Hoewel Quinsy zich niet meer bezighoudt met de Zwarte Pieten discussie, blijft hij een bezige bij. Zo start hij vanaf 17 september onder andere met het presenteren van een tv-show op RTV7. "Ik ben niet weg, ik doe alleen niet meer mee met de discussie met de burgemeester. Die weet nu donders goed wat hij eigenlijk allemaal moet doen."Ster advertentie
Ster advertentie