FunX Amsterdam

De Amsterdamse Koray weet je te raken met zijn eerlijke en persoonlijke bars

  1. Newschevron right
  2. De Amsterdamse Koray weet je te raken met zijn eerlijke en persoonlijke bars

De Amsterdamse rapper Koray is een gevalletje stille wateren hebben diepe gronden. Hij staat bekend als een rustige jongen, maar in zijn tracks is hij niet bang om te zeggen waar het op staat. Zijn bars zijn straight en als hij zo hard blijft werken als nu, ga je die binnenkort waarschijnlijk veel vaker voorbij horen komen. Om de Artist of the Month wat beter te leren kennen, kun je alvast beginnen met zijn single Keuzes. Die is namelijk de hele maand te horen op FunX.

Naam: Koray
Leeftijd: 29
Woonplaats: Amsterdam
Hoe lang maak je al muziek? Al meer dan zes à zeven jaar. Het is ooit begonnen als hobby, maar op een gegeven moment heb ik die stap genomen om er echt iets mee te gaan doen.
Wat doe je om jezelf te onderscheiden? Het begin al bij de beatkeuze, daar probeer ik al een vibe of mood mee weg te zetten. En ik denk dat mijn teksten wel real zijn en je kunnen raken. Dus het is de combinatie van van toffe beats en harde lines.
Waar haal je inspiratie vandaan? Uit m'n eigen leven, dingen die ik zie en meemaak en hoe ik naar bepaalde dingen kijk. Ik probeer het wel persoonlijk te houden.
Wat is de boodschap die je met je tracks wil overbrengen? Ik vertel gewoon mijn verhaal en ik vind het vet als mensen daarmee kunnen relaten.
Wat luister je zelf veel? R&b en hiphop. En ik check ook veel upcoming talent uit andere landen. Bijvoorbeeld Anfa Rosa uit Canada. Hij komt echt met wavey beats en toffe raps. Ik denk dat we binnen nu en een jaar veel van hem gaan horen.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? WOO HAH!, zo'n mooi groot festival. In m'n eigen hometown is Paradiso natuurlijk een lekkere en uiteraard de grotere zalen, maar ik bekijk het stapje voor stapje. Ik ben daar wel realistisch in.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? Ik vind Kevin heel dope en Idaly ook. Internationaal wordt het dan toch wel Drake.
Waar ben je het meest trots op? Dat ik überhaupt de stap heb genomen om met muziek te beginnen en die omslag te maken. Ik heb nog geen dingen bereikt zoals een millie streams, maar ik word opgenomen in playlists, doe toffe interview en ben nu Artist of the Month bij FunX, dus het gaat de goede kant op.
Waar sta je over vijf jaar? Dan zie ik mezelf wel als een gevestigde artiest in Nederland met een vaste fanbase die me support.

"Ik ga alleen nog maar dingen doen waar ik passie voor heb, zoals muziek maken. Ik heb op een gegeven moment besloten dat ik alleen nog maar m'n dromen achterna ga. Daar ga ik me gewoon op focussen en daar wil ik m'n energie uit halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

All In

Hoewel Koray al aardig wat jaren bezig is in de studio, duurde het even voordat hij zijn muziek ook daadwerkelijk wilde uitbrengen. "Ik heb wel een tijdje gewacht, omdat ik vond dat de kwaliteit nog niet goed genoeg was. Op een gegeven moment gaf m'n lichaam aan van: je vindt dit gewoon leuk en dit moet je gaan doen. Dit is je passie." Ondertussen blijft hij zichzelf ontwikkelen. "Ik blijf veel muziek maken. Ik zie de studiosessies ook als training."

Waar Koray in zijn eerste tracks soms nog wat voorzichtiger was, gaat de Amsterdamse rapper nu all in. "De mensen zullen mij kennen als een rustige en aardige guy, maar ik heb wel die andere kant. Zaken die ik normaal misschien niet makkelijk bespreek, kan ik via muziek wel uiten. Dus je kunt het wel zien als een uitlaatklep."

Demons

Koray houdt het altijd real. Dat is te horen aan zijn lines, maar ook aan zijn werkvisie. "Ik ben heel kritisch in met wie ik samenwerk. Er zijn artiesten met wie ik in de studio heb gezeten die een grotere naam hebben, maar met wie ik gewoon niet die klik had. Dan werkt het gewoon niet."

Zijn eerlijke en persoonlijke teksten zijn Korays kracht. Dat is dan ook wat je kunt verwachten op zijn nieuwe EP Demons, die hij van plan is om volgende maand te droppen. "Eind 2019 zat ik in een dipje qua muziek, maar ook op persoonlijk vlak. De demons uit die periode beschrijf ik op die EP."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH
Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie