Artist of the Month

Ajay zet Limburg op de kaart met zijn aanstekelijke Frans-Nederlandse tunes

  1. Newschevron right
  2. Ajay zet Limburg op de kaart met zijn aanstekelijke Frans-Nederlandse tunes

De Limburgse rapper Ajay zet met de combinatie van zijn zachte g en harde tracks Maastricht duidelijk op de kaart. Zijn Congolese roots zorgen daarbij ook nog eens voor een Frans tintje in zijn aanstekelijke muziek, zoals je ook terug kunt horen op zijn gloednieuwe single Parle. Deze talentvolle en gemotiveerde rapper uit het zuiden is Artist of the Month, dus je kunt zijn track de hele maand meezingen op FunX!

Naam: Ajay
Leeftijd: 23
Woonplaats:
Maastricht
Hoe lang maak je al muziek?
Vanaf m'n twaalfde schrijf ik al, maar in 2017 besloot ik er een carrière van te maken en muziek uit te brengen.
Omschrijf je sound in één woord: Mijn stijl is een beetje van alles. Soms maak ik echt rap en daarna ben ik weer aan het zingen. Het is gewoon Ajay.
Waar haal je inspiratie vandaan? Uit wat ik mee maak, wat ik zie en wat er in de buurt gebeurt. Ik wil dat iedereen zich in mijn muziek terug kan vinden.
Wat is de boodschap die je met je tracks wil overbrengen? Dat mensen gewoon niet moeten opgeven. Als ze een doel hebben, moeten ze daar keihard voor werken. Ik wil jongeren motiveren om de goede keuzes te maken.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Ik luister veel Franse muziek, bijvoorbeeld van Dadju, Niska en Maître Gims. Uit Nederland vooral Jonna Fraser en Lijpe. Ik wil m'n eigen sound creëren, daarom wil ik eigenlijk niet te veel luisteren naar Nederlandse artiesten. Ik ben bang dat ik ze anders na ga doen. Daarom luister ik vooral naar buitenlandse artiesten, om zo vervolgens m'n eigen draai aan de muziek te geven.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? Ahoy of Paradiso.
Met wie wil je ooit nog samenwerken?
Sowieso Dadju en Niska en wat betreft Nederlandse artiesten eigenlijk met iedereen wel. Vooral Jonna, Lijpe en Lil Kleine lijken me tof.
Waar ben je het meest trots op?
Dat ik op mezelf, independent, al op drie tracks een miljoen streams heb. En al m'n tracks staan op meer dan een ton. Daar ben ik wel trots op, want ik heb momenten gehad dat ik wilde stoppen met muziek.
Waar sta je over vijf jaar? Dan ben ik een bekende artiest in Nederland en België en heb ik ook internationaal twee of drie liedjes uitgebracht.

Quote

Als ik iets doe, wil ik het goed doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles naar buiten brengen

Ajay wist al snel dat hij van van muziek zijn beroep wilde maken. Aangemoedigd door vrienden en mensen uit zijn omgeving besloot hij zijn onzekerheden aan de kant te zetten. "Eerst twijfelde ik of ik wel in de picture wilde staan. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan." Sinds hij voor het eerst in de studio kwam, is hij er niet meer weg te krijgen. Inmiddels heeft hij al drie albums op zijn naam staan en in die jaren hebben zijn muziek en hijzelf al een aardige ontwikkeling doorgemaakt. "In het begin was ik voorzichtig met de dingen die ik zei, omdat ik bepaalde dingen niet naar buiten wou brengen. Nu ik wat ouder ben, wil ik echt laten zien wie Ajay is en gewoon alles naar buiten brengen."

FRANS

Je hoort Ajay op zijn tracks nu in zowel het Nederlands als Frans, maar zijn plan is om in de toekomst alleen nog maar Franstalige muziek te maken. "Maar eerst wil ik Nederland en België veroveren." Zijn nieuwe single Parle is wel in het Frans. "Ik wil de mensen laten horen dat ik dat ook kan. Teksten schrijven in het Frans is wel iets moeilijker. Ik verwissel nog wel eens woorden, maar on the low ben ik mezelf daarin aan het verbeteren."

Hiphop in Limburg

De hiphopscene leeft in Ajays hometown Maastricht niet zo erg als in de Randstad. "Het is heel anders. Als je hier bezig bent, moet je toch de connecties in de Randstad opbouwen om vooruit te komen. Gelukkig heb ik familie daar en kan ik soms mensen checken, bijvoorbeeld producers of mensen in de studio." Toch is hij voorlopig niet van plan om zijn stad te verlaten. "Als ik hier weg zou gaan, zou ik wel een beetje heimwee krijgen."

Ajay vertelt in Jouw Stad over muziek maken in Limburg

Moeder

Ajays grootste inspiratiebron is zijn moeder. "Nog steeds en daarom wil ik het nu maken met muziek, zodat ik voor haar kan zorgen." Zijn ouders zijn vanuit Afrika naar Nederland gekomen en hebben altijd hard gewerkt. Ajay ziet het nu als zijn taak om iets voor hen terug te doen en ze trots te maken. Hij vertelt dat zijn moeder de drijfveer was op de momenten waarop hij op het punt stond om op te geven. "Dan keek ik naar m'n moeder en dacht ik aan de verkeerde keuzes die ik heb gemaakt. Ik wil haar gewoon niet teleurstellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie