Artist of the Month

AnishaGF is pas 17, maar blaast iedereen nu al omver met haar volwassen bars

  1. Newschevron right
  2. AnishaGF is pas 17, maar blaast iedereen nu al omver met haar volwassen bars

Dat AnishaGF pas 17 jaar oud is, weerhoudt haar er niet van om je compleet omver te blazen met haar bars. Dat bewees ze eerder al bij FunX, maar ook met haar onlangs uitgebrachte EP Morgen Is Vandaag. Daarop staat onder andere de tune Aanwezig samen met FunX Talent-deelnemer Niva en die hoor je heel deze maand bij FunX, want AnishaGF is Artist of the Month!

Naam: AnishaGF
Leeftijd: 17
Woonplaats: Kloetinge (Zeeland)
Hoe lang maak je al muziek? Twee jaartjes
Omschrijf je sound in één woord: Straight
Waar haal je inspiratie vandaan? Van alles wat ik meemaak of heb meegemaakt. En ook wel uit social media en actuele dingen.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Meek Mill en Lil Durk. Heel veel Amerikaanse artiesten eigenlijk. Ik luister niet heel veel Nederlandse muziek.
Tegen welke artiesten kijk je op? Ik keek vroeger altijd op tegen Alicia Keys. M'n vader zei altijd: 'Later word jij de nieuwe Alicia Keys'. Deze dagen ben ik echt een groot fan van Meek Mill.
Hoe breng jij je zaterdagavond door? Thuis in bed, met vriendinnen of in de studio. Dat is dan in Almere of in mijn studio thuis.
Wat eet je tijdens een goede studiosessie? Sushi
Waar wil je ooit sowieso nog optreden? Op de main stage van Woo HAH! Festival.
Met wie zou je nog graag willen samenwerken? Tory Lanez
Waar ben je het meest trots op? Ik denk toch mijn clip One Time met de dames. Dat was een clip die echt dik moest worden en ik vind het dope hoe we dat met alleen maar dames hebben gedaan.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop met een succesvolle carrière in de rapwereld. En anders zie ik mezelf op het hbo.

"Muziek is voor mij zeker een uitweg. Wanneer ik me rot of blij voel, ga ik muziek maken. Het helpt me heel erg als ik problemen heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Instagram naar de studio
AnishaGF's carrière begon op Instagram: "Ik begon gewoon amateuristisch met het posten van filmpjes." Die rapvideo's vielen goed in de smaak en zo kwam ze in contact met haar huidige manager. Die nam haar mee naar de studio, waar ze begon met tracks opnemen. Daar is ze sindsdien nooit meer mee gestopt, maar ondertussen woont ze wel nog steeds in een dorpje in Zeeland. "Dat is best wel rot, want alles is heel ver weg. Het is al snel drie uur rijden naar een clipshoot."

Jongedame in de rapwereld

Als jongedame in de rapscene loopt Anisha soms tegen wat irritaties aan: "Als vrouw word je sneller beoordeeld dan als man. Daar kan ik me dan wel aan irriteren. Als ik bijvoorbeeld een track met een rapper maak, komen er gelijk vragen of ik seks met hem heb gehad. Terwijl ik juist iemand ben die haar zaken heel erg gescheiden houdt." Gelukkig trekt ze zich weinig aan van meningen van anderen: "Mensen mogen echt vinden wat ze willen. Ik krijg soms haat, maar achteraf bouw ik er volgers mee op."

Vroeger onzeker, nu zelfverzekerd

Zo zelfverzekerd was Anisha niet altijd. "Ik was een hele lange periode onzeker over mezelf. Als je dan ook nog eens te horen krijgt dat je het niet goed doet, ga je het geloven." Op een gegeven moment raakte ze door haar gedrag in de problemen totdat er een punt kwam waarop ze de knop om wist te zetten. "Toen dacht ik: ik ga in mezelf geloven!"

Voorbeeld

Voor veel andere beginnende vrouwelijke artiesten is AnishaGF nu al een voorbeeld. "Ze vragen tips omdat mensen in hun omgeving haten. Dan zeg ik: je moet het gewoon doen!" Met haar muziek wil ze dan ook graag anderen motiveren. "Als ik het kan, kan iedereen het. Wees jezelf!"

"Ik ben én jong én een dame. Ik rap best volwassen, dus mensen nemen het dan soms niet serieus. Ik laat dan juist zien dat ik bars heb en als je het dan niet gelooft, geloof je het maar lekker niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie