FunX Amsterdam

"Amsterdam moet blij zijn met plek op de moslim-winkelranglijst!"

  1. Newschevron right
  2. "Amsterdam moet blij zijn met plek op de moslim-winkelranglijst!"

Amsterdam staat laag op de moslim-winkelranglijst. In de muslim shopping travel index van 2015 staan we op de 31e plaats. Maar niet getreurd, want volgens Islamic Branding Expert Abdelaziz Aouragh moeten we blij zijn dat we ertussen staan! "Theoretisch gezien staan we laag, maar we staan nu op de lijst. Dat was voorheen niet zo."

Money to blow

In Jouw Stad Amsterdam vertelde hij meer over de golf aan moslims die op reis gaan om lekker veel te shoppen. Window shoppen kennen ze niet en volgens Abdelaziz zouden ze de Nederlandse economie vlak voor het jaarlijkse Suikerfeest een flinke boost kunnen geven. "In Londen heb je bijvoorbeeld de Ramadan Rush. Net voor het Suikerfeest komen een hoop mensen vanuit de Golfstaat om luxe inkopen te doen voor twee à drie weken."

Rijke stinkerds

De omzet die daarmee gemaakt wordt, daar valt je mond van open. Echt! "Er wordt meer dan twintig miljoen aan omzet gegenereert. We moeten hier veel meer aan doen. We moeten deze mensen beter bereiken."

Welke stad staat er op nummer één? Dubai natuurlijk! Naast Dubai en Londen, doet ook de romantische stad Parijs het goed. Oui, oui. "We denken te beperkt als het om deze doelgroep gaat. We moeten wat we hebben in Amsterdam en Nederland als geheel meer promoten in de Golfstaat."

Ster advertentie
Ster advertentie