FunX Amsterdam

Amsterdam op derde plek op lijst van meest romantische steden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amsterdam op derde plek op lijst van meest romantische steden

Amsterdam is volgens recent onderzoek van Bounce een van de meest romantische steden ter wereld. Onze stad eindigde op nummer drie, net onder San Francisco en Parijs. Amsterdam scoorde een 7,49 door de natuur, schilderachtige grachten, historische bezienswaardigheden en de hoeveelheid aan romantische restaurants.

Amsterdammers zijn het oneens

Hoewel de benoeming een eer is, zijn Amsterdammers het niet eens met de uitkomst. AT5 sprak verschillende inwoners over het onderzoek. Zo noemt een Amsterdammer de uitkomst "een lachertje". "Amsterdam de meest romantische stad ter wereld? Vroeger misschien, ja."

Een ander sluit zich daarbij aan: "Amsterdam is heel romantisch. Zoals Eberhard van der Laan zei: het probleem is dat de rest van de wereld dat nu ook weet." Datingcoach Daan de Ram is het ook niet eens met de uitkomst. "Ik weet niet wie deze lijst heeft verzonnen, maar Beiroet had er ook in kunnen staan", zegt hij tegen AT5.

Andere romantische steden

Naast Amsterdam, San Francisco en Parijs eindigde er ook een aantal andere steden in de top tien. Volgens het onderzoek zijn Barcelona, Lissabon, Florence, Dublin, Sevilla, Santa Barbara en Marrakesh ook enorm romantisch. Doe er je voordeel mee!

Ster advertentie
Ster advertentie