FunX Amsterdam

Mula B, Zoë Tauran en Hang Youth treden op bij benefietavond in de Melkweg: 'Cease Fire Now!'

foto: ANP - Iris van den Broek
  1. Newschevron right
  2. Mula B, Zoë Tauran en Hang Youth treden op bij benefietavond in de Melkweg: 'Cease Fire Now!'

Op woensdag 15 november treden verschillende Nederlandse artiesten gratis op in de Melkweg om geld in te zamelen voor Save the Children. Tijdens de benefietavond ‘Cease Fire Now!’ zullen onder meer Mula B, Hang Youth en Zoë Tauran een optreden geven.

'Cease Fire Now!'

Melkweg, Paradiso en Save the Children hebben hun ineengeslagen en organiseren een benefietprogramma voor kinderslachtoffers van de oorlog in Gaza en Israël. Het is noodzakelijk dat organisaties zoals Save the Children ter plekke kunnen helpen en mensenlevens kunnen redden. Daarom eisen de initiatiefnemers van het benefiet een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Het doel van deze benefietavond is daarom om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Save the Children. "Zo kunnen we een bijdrage leveren waar humanitaire hulp het hardst nodig is", laat Paradiso weten.

Save the Children

Save The Children is een onafhankelijke organisatie op het gebied van kinderrechten. Volgens de organisatie overtreft het aantal kinderen dat in slechts drie weken in Gaza is gedood het jaarlijkse aantal kinderen dat sinds 2019 in alle conflictgebieden ter wereld is gedood. Save The Children meldt dat er sinds 7 oktober meer dan 4000 kinderen zijn gedood en dat er nog 1270 kinderen vermist zijn. Daarbij zijn er volgens de organisatie 31 kinderen in Israël gedood en 43 kinderen op de bezette Westelijke Jordaanoever. "De kinderen die het overleven zullen ernstige gevolgen ondervinden voor hun geestelijke gezondheid op de langere termijn. Ze komen er nooit ongeschonden uit", aldus Save the Children.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Melkweg

Nadia Moussaid is ambassadeur van Save the Children en zal de benefietavond presenteren. Het programma bestaat uit meerdere live-optredens van Hang Youth, Zoë Tauran, Sef, Froukje, Mula B en S10. Later zullen andere artiesten en sprekers het programma aanvullen. Ten slotte zijn er ook een aantal korte films te zien. Alle gasten die het programma verzorgen, treden gratis op en alle opbrengsten van deze avond zullen naar Save the Children gaan.

Je kunt een kaartje kopen van 25, 50 of 100 euro. Mocht je niet bij de benefietavond aanwezig kunnen zijn, maar wil je wel een steentje bijdragen? Dan kun je ook direct doneren aan Save the Children.

Ster advertentie
Ster advertentie