FunX Amsterdam

Zijn dromen waar te maken als je schulden hebt?

  1. Newschevron right
  2. Zijn dromen waar te maken als je schulden hebt?

Iedereen heeft dromen. En ook met schulden kun je je dromen waarmaken. Schulden mogen nooit in de weg staan van je dromen. Reporter Vanessa zocht uit waar de Amsterdammers van dromen.

"Dat ik over een paar jaar financieel goed in mijn leven zit. Zodat ik mijn moeder financieel kan steunen. En ik hou van koken, dus ik wil mijn eigen caribbean style restaurant openen"

"Veel reizen en carrière maken"

"Studie afmaken, een baan krijgen, trouwen en kinderen krijgen"

droom waarmaken

Het is zeker niet onmogelijk om je dromen waar te maken als je schulden hebt. Dyanthe sprak in Jouw Stad Amsterdam Amien. Hij wil zijn eigen zonnebankstudio openen in Zwitserland.

In Zwitserland verdien je goed. Ik ben daar vaak op vakantie geweest en er zijn niet veel zonnebankstudio's.

Amien heeft in de loop van de jaren een schuld opgebouwd, maar wil toch zijn droom verwezenlijken. Dat is hij van plan door eerst twee jaar zijn schulden af te betalen, daar is hij nu mee bezig. Vervolgens wil hij sparen en naar Zwitserland vertrekken.

niks is onmogelijk

Een ander voorbeeld van iemand die van een moeilijke periode toch een rooskleurige toekomst heeft gemaakt is Natasja van 24. Op haar twaalfde pleegde haar vader zelfmoord. Vervolgens ontspoorde ze en werd ze door haar moeder uit huis gezet. Omdat ze niet meer te handelen was.

Nu kan ik begrijpen dat ze me niet meer kon handelen. Ik kwam altijd 's nachts thuis. Ik was altijd buiten. Dat was mijn leven op dat moment. Dan ging ik drinken en blowen.

Natasja werd door vrienden en ouders van vrienden opgevangen. Ze had jarenlang geen stabiele thuissituatie. Dankzij het jongerenpunt en een jongerencoach is ze uit deze situatie geholpen en weer gaan studeren. Haar werk bood haar een opleiding horecamanagement aan. Natasja rondde de opleiding af en heeft nu de baan die ze altijd al wilde. Ze is nu chefkok in een restaurant.

Ster advertentie
Ster advertentie