FunX Amsterdam

Politie achtervolgt auto vanuit Amsterdam naar Brabants dorpje Bavel

foto: Dutchmen Photography (Shutterstock)foto: Dutchmen Photography (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. Politie achtervolgt auto vanuit Amsterdam naar Brabants dorpje Bavel

De politie heeft zaterdagavond vanaf Amsterdam een auto met een Frans kenteken achtervolgd. De 22-jarige chauffeur is uiteindelijk in het Brabantse dorpje Bavel, vlak bij de Belgische grens, aangehouden.

Geen licht

De achtervolging begon in Amsterdam-Oost waar de bestuurder een stopteken negeerde. Volgens de politie kreeg de automobilist een stopteken omdat hij zonder licht door de stad reed. De man is vervolgens op de vlucht geslagen en er ontstond een achtervolging richting Utrecht en Breda. Surveillancevoertuigen van de Landelijke Eenheid en een helikopter hebben de achtervolging vervolgens overgenomen, meldt Omroep Brabant.

Klem gereden

De bestuurder reed met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur over de A2 en A27. Hij botste onderweg tegen een auto die voor hem reed. "De geschrokken bestuurder klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te manoeuvreren", laat de politie weten. Het lukte pas bij Bavel om de auto klem te rijden. De man is gearresteerd en zit vast. Ook de medepassagier, een 27-jarige Franse vrouw, werd aangehouden, maar zij is later vrijgelaten. Er wordt nog onderzocht waarom de bestuurder op de vlucht sloeg.

Ster advertentie
Ster advertentie