FunX Amsterdam

Joods Historisch museum laat vrij onbekende kant van Amy Winehouse zien

  1. Newschevron right
  2. Joods Historisch museum laat vrij onbekende kant van Amy Winehouse zien

Het is inmiddels alweer viereneenhalf jaar geleden dat zangeres Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd stierf. Maar in het Amsterdamse Joods Historisch Museum wordt ze springlevend gehouden met een expositie. Rutger belde in Jouw Stad met Moncef Beekhof van het museum."Haar broer heeft alle spulletjes uit haar huis meegenomen en herinneringen aan zijn zus in de tentoonstelling verwerkt."

Exclusieve beelden

In Amy Winehouse: A Family Portrait komt haar familiegeschiedenis naar voren. Maar dat is natuurlijk niet het enige. "We vertonen een fantastische film over haar optreden tijdens het North Sea Jazz Festival in 2004. Het is een concertregistratie die nergens anders te zien is en volledig wordt vertoond."

Gewone vrouw

In het museum leer je Amy op een hele andere manier kennen. In plaats van de drugs, alcohol en paparazzi, maak je kennis met een inspirende zangeres en gewone jonge vrouw met ambities en dromen. Familie was ook heel belangrijk voor haar. "Ze adoreerde haar vader en had ook een 'daddy's little girl' tatoeage. Haar oma was ook een rolmodel."

Ster advertentie
Ster advertentie