FunX Amsterdam

Femke Halsema geschokt door dood Bas van Wijk: 'Intens verdrietig en onverdraaglijk'

foto: Instagram @basvanwijk/ANP
  1. Newschevron right
  2. Femke Halsema geschokt door dood Bas van Wijk: 'Intens verdrietig en onverdraaglijk'

Femke Halsema is diep geraakt door de dood van Bas van Wijk. De burgemeester van Amsterdam laat in een reactie op de dood van de 24-jarige weten dat het politieonderzoek naar de dader "de hoogste prioriteit" heeft. Dat meldt AT5.

Onschuldig

Volgens Halsema "wijst alles erop dat hij een onschuldig slachtoffer is, die de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed." De politica leeft vooral heel erg mee met de nabestaanden. "Het is onverdraaglijk en intens verdrietig voor zijn familie en vrienden dat Bas zo gewelddadig uit hun midden is weggerukt", aldus Halsema.

Dader voortvluchtig

De dader is nog altijd voortvluchtig en onbekend. Volgens Halsema doet de politie er alles om hem zo snel mogelijk op te sporen. De politie heeft inmiddels meerdere getuigen gesproken, maar is nog altijd op zoek naar informatie over het motief en beeldmateriaal van het incident.

Stille tocht

Tevens laat Halsema weten dat de gemeente Amsterdam openstaat "voor een passende herdenking voor Bas". De gemeente gaat met initiatiefnemers kijken hoe zij kunnen helpen met het organiseren van een stille tocht.

Bas werd afgelopen zaterdag neergeschoten bij het Nieuwe Meer in Amsterdam nadat hij iemand aansprak op het stelen van een horloge.

Ster advertentie
Ster advertentie