Naar homepage
Artist of the Month

Djahboy: "Iedereen wil de #1 worden, maar ik wil ook jongeren helpen"

foto: Djahboyfoto: Djahboy
  1. Newschevron right
  2. Djahboy: "Iedereen wil de #1 worden, maar ik wil ook jongeren helpen"

Je hoorde hem al voorbijkomen in talloze sessies, op tunes van vele bekende namen en zelfs op Ronnie Flex' album NORI. Djahboy, de nieuwe Artist of the Month, represent Nijmegen met een sound die bij veel mensen in de smaakt valt. Zijn EP werd door de coronacrisis helaas uitgesteld, maar dat maakt de ervaren artiest helemaal goed door de ene na de andere single te droppen. Guns & Roses is er daar één van en die hoor je de hele maand bij FunX.

Naam: Djahboy
Leeftijd: 28
Woonplaats: Nijmegen
Hoelang maak je al muziek? Ik rap sinds 2007/2008.
Naar wie luister je zelf veel? 50 Cent en Meek Mill.
Met wie zou je ooit nog samen willen werken? In Nederland met Lijpe.
Waar zou je ooit nog op willen treden? Woo Hah!, Lowlands, Pinkpop... Alle festivals. Ik heb al eens op Pinkpop gestaan met Ronnie, toen kreeg ik een voorproefje.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Mijn kinderen natuurlijk, maar op muzikaal gebied dat ik op Ronnie's en Sjaaks album sta. En hoe dat allemaal is gegaan, heel organisch en allemaal in één jaar tijd.
Waar sta je over vijf jaar? Iedereen wil de #1 artiest worden, maar ik wil ook jongeren helpen. Bijvoorbeeld met een eigen label hier in Nijmegen. Ik wil jonge talenten helpen. Die hulp heb ik zelf nooit gehad, ik heb alles zelf gedaan.

Quote

Je kan niet alles in één dag bouwen. Je moet ervoor werken. Ook al duurt jouw pad wat langer, dat maakt niet uit.

Meerappen met 50 Cent

Het was 50 Cents album Get Rich or Die Tryin' waardoor Djahboy als jong jochie niet meer kon stoppen met rappen. "Ik was er helemaal gek op. Ik rapte alles mee", vertelt de artiest uit Nijmegen. "Een paar oudere jongens uit de wijk zaten in een rapgroep. Dat wilde ik ook. Ik ging ze keihard stalken, maar zag eigenlijk al wel dat ze me irritant vonden. En als ik eerlijk ben, was ik ook echt superslecht."

Ondanks zijn gebrek aan skills destijds bleef Djahboy doorzetten. "Ik wilde het echt. En oefening baart kunst, dus ik werd er steeds beter in." In 2010 kwam zijn eerste single Gi Mi Na Thing uit. "Die ging heel lekker. Toen ging het balletje rollen en wilden die boys uit de wijk wél muziek met me maken."

Terug van weggeweest

Na een aantal jaar waarin de focus op andere dingen lag, is de passie voor muziek zo'n drie jaar geleden weer aangewakkerd. "Ik was op een feestje en toen zei iemand: waarom maak jij geen muziek meer? Jij hoort op dat podium te staan!"

Djahboy dook de studio weer in en werkte de afgelopen jaren samen met tal van artiesten, onder wie Ir Sais, F1rstman en Afro Bros. Ook Ronnie Flex bleek fan van zijn sound, wat resulteerde in een featuring samen met Bokoesam op de track Atletiek.

Geduld

Momenteel is de Nijmeegse rapper weer fully focused op zijn eigen muziek, terwijl hij ondertussen ook rapworkshops geeft aan jonge talenten. Hij biedt hen graag de hulp die hij zelf vroeger heeft gemist. "Ik moest zelf een netwerk opbouwen. Dat is nog steeds wel eens lastig, zeker hier in Nijmegen. Hier kom je niet zomaar mensen tegen."

Op Djahboys Instagram staat niet voor niets de tekst "mooie dingen kosten tijd". "Dat is m'n slogan. Je kan niet alles in één dag bouwen. Ook al duurt je pad wat langer, dat maakt niet uit, want aan het einde ligt iets moois te wachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie