Artist of the Month

Bully (17) pakt honderdduizenden streams met zijn feel good-drill

foto: Bullyfoto: Bully
  1. Newschevron right
  2. Bully (17) pakt honderdduizenden streams met zijn feel good-drill

Bully is pas 17 jaar oud, maar zijn bars pakken al honderdduizenden streams én ontvangen support van bekende rappers uit de scene. Hoewel velen zijn muziek misschien drill zouden noemen, ziet hij het zelf meer als feel good music. Je kunt de muziek van de Amsterdamse rapper zelf gaan checken, want als Artist of the Month wordt zijn track 50 Bro's de hele maand gedraaid op FunX.

Naam: Bully
Leeftijd: 17
Woonplaats: Amsterdam
Hoelang maak je al muziek? Bijna twee jaar. Vorig jaar januari stuurde ik voor de grap een filmpje naar m'n neef en toen gingen we naar de studio. Daar heb ik toen mijn eerste liedjes opgenomen. Afgelopen november bracht ik mijn eerste clip uit.
Hoe zou je je sound omschrijven? Lastig... Het valt onder drill door de kicks en de bass, maar ik zou het zelf niet zo noemen. Ik zie het meer als feel good music.
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Ik probeer sowieso gewoon m'n eigen leven uit te leggen en te vertalen. Daarmee probeer ik te zeggen wat je het beste wel of niet kan doen. Wat de luisteraars ermee doen, is aan hen. Ik probeer gewoon het goede mee te geven.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister veel naar Roddy Ricch en af en toe ook naar Sevn of Chivv. En natuurlijk ook naar de mensen om me heen die muziek maken. Die inspireren mij het meest. Hun muziek voelt puur en eerlijk.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met A1x J1, ik vind dat echt goede artiesten.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Het harde werken! Daarmee bedoel ik dat toen ik zelf niks had - geen kennis, hulp of studio - ik toch altijd deed alsof ik er al was. Maar nu ik hulp krijg, ben ik niet anders. Ik doe nog steeds hetzelfde en daar ben ik trots op. Je kunt niet altijd op een ander bouwen, dus ik vind het heel belangrijk om zelf dingen te regelen.
Waar sta je over vijf jaar? Hopelijk is corona dan voorbij en kan ik shows doen. Ik hoop dat ik dan land heb gekocht in Ghana en mijn moeder daar kan laten wonen. Daarnaast heb ik hopelijk iets voor mezelf opgebouwd. En sowieso een diploma!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie