Artist of the Month

Anth36 haalt je 'Weg van Hier' met zijn dromerige tunes

foto: Anth36foto: Anth36
  1. Newschevron right
  2. Anth36 haalt je 'Weg van Hier' met zijn dromerige tunes

De Rotterdamse Anth36 timmert al een tijdje aan de weg als artiest en bracht onlangs zijn debuut-EP Therapy uit. Het maken ervan was misschien therapie voor hemzelf, maar ook voor luisteraars kunnen de meeslepende hiphop- en afrotunes therapeutisch werken. Het dromerige Weg van hier ft. Tasja bijvoorbeeld. Op FunX kun je de hele maand genieten van die track, want Anth36 is Artist of the Month.

Naam: Anth36
Woonplaats: Rotterdam
Hoelang maak je al muziek? Zo'n vier à vijf jaar, maar muziek uitbrengen doe ik sinds een jaar of drie. Ik werd daarbij geïnspireerd door m'n goede vriend Rothe Bawler. Hij rapt al heel lang en daardoor ben ik uiteindelijk ook gestart. Nu is het een soort van meditatie voor me.
Hoe zou je je sound omschrijven? Wavey, harmonisch en een beetje spacey. En ook wel een beetje filosofisch!
Is er een boodschap die je met je track wilt overbrengen? Ik hoop dat het niet cliché klinkt, maar ik wil mensen met Weg van hier meegeven dat je niet moet opgeven in het leven. Het liefst zou ik gewoon weg willen van de chaos en ik denk dat meer mensen dat wel hebben. Niet weg naar een ander land, maar weg van mijn oude zelf.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Meek Mill en Ninho, een Franse artiest. Kevin vind ik ook hard.
Met wie zou je ooit nog samen willen werken? Kevin of Sevn Alias, die passen het beste in mijn straatje.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Mijn vaste supporters die er al vanaf dag één zijn en de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt.
Waar sta je over vijf jaar? Dan ben ik een mainstream artiest. Dat wil ik echt bereiken en ga ik ook doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie