Naar homepage
Artist of the Month

De Almeerse Lil MG levert de perfecte sounds voor het festivalseizoen

foto: Lil MGfoto: Lil MG
  1. Newschevron right
  2. De Almeerse Lil MG levert de perfecte sounds voor het festivalseizoen

Lil MG won al verschillende muzikale prijzen, stond op grote festivalpodia en behaalde al tienduizenden streams op YouTube en Spotify. Ook bij FunX is de Almeerse rapper geen onbekende. Zijn catchy tunes zijn precies wat je nodig hebt nu de zomer van start is gegaan en de clubs weer geopend zijn, dus het is hoog tijd om dit talent in de spotlight te zetten. Nog niet bekend met de tunes van Lil MG? Als Artist of the Month hoor je hem met zijn gloednieuwe single Floes de hele maand op FunX.

Naam: Lil MG
Woonplaats: Almere
Hoelang maak je al muziek? Ik begon op m'n vijftiende met het schrijven m'n eigen teksten.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit mezelf en m'n moeder.
Hoe zou je je sound omschrijven? Ik probeer altijd iets nieuws te ontdekken en probeer zo m'n eigen sound te creëren.
Is er een boodschap die je met je muziek wilt overbrengen? Ik heb altijd al muziek gemaakt, omdat dat voor mij een uitlaatklep is. Ik hoop dat anderen zich erin kunnen herkennen, zodat ik ze misschien kan inspireren,
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister vaak naar Travis Scott, omdat zijn sound heel fris is en me een goede energie geeft. Eminem luister ik ook graag, omdat zijn teksten me vaak motiveren om sterk te blijven en te geloven in mezelf. Ik vind hem de allerbeste rapper. The Weeknd vind ik ook heel creatief en inspirerend.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met Ronnie Flex, Boef, Dopebwoy en Jonna Fraser.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Als ik kijk naar alles wat ik heb meegemaakt als kind, ben ik trots op de dingen die ik heb bereikt en heb mogen meemaken in m'n leven op het gebied van muziek. Zo heb ik verschillende prijzen gewonnen, was ik de support act van twee Amerikaanse artiesten (MGK en Kevin Gates) en stond ik op grote festivals. Ik kan met trots terugkijken op een periode met ups en downs.
Waar sta je over vijf jaar? Hopelijk heb ik dan mijn zoveelste FunX Music Award binnengesleept en kan ik die in ontvangst nemen met m'n twee grootste fans: m'n kinderen. Tot die tijd zal ik vooral heel hard werken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie