Artist of the Month

De Rotterdamse Jozay deelt levenslessen via zijn raptracks

foto: Jozayfoto: Jozay
  1. Newschevron right
  2. De Rotterdamse Jozay deelt levenslessen via zijn raptracks

Jozay begon met freestylen in het Rotterdamse Crooswijk, maar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdige rapper. Naast het coachen van jongeren bij verschillende projecten van de gemeente, draagt hij zijn levenslessen ook over door middel van zijn tracks. Zo ook op zijn nieuwste EP Transformatie. De belangrijkste boodschap? Je kan alles bereiken, zolang je erin gelooft.

Jozay is de nieuwe Artist of the Month en zijn tune Bike Life hoor je de hele maand op FunX.

Naam: Jozay
Leeftijd: 25
Woonplaats: Rotterdam
Hoe lang maak je al muziek? Ik ben al zeker acht jaar bezig, waarvan vijf jaar serieus.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Mijn inspiratiebronnen zijn vooral m'n omgeving, gebeurtenissen uit m'n leven en verhalen die ik hoor van familie en vrienden.
Hoe zou je je sound omschrijven? Motiverend en uniek.
Is er een boodschap die je met je muziek wilt overbrengen? Ja, dat je jezelf nooit op de tweede plek moet zetten en altijd moet onthouden wat je eigen waarde is.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Ik luister dagelijks naar Nipsey Hussle, Meek Mill en veel old school-artiesten. Wat betreft Nederlandstalig luister ik onder anderen Lijpe, Winne, Henkie T, Sevn Alias en Kevin.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? In Nederland graag met Sevn Alias, Kevin of Lijpe. Zij hebben de juiste toon en de juiste stijl om hun verhalen te verwoorden in tracks. Wat betreft internationale artiesten zou ik samen willen werken met Dave East, Meek Mill Roddy Ricch of Nhale.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik heb bewezen aan mezelf dat je alles kan bereiken in het leven. Een van mijn hoogtepunten was een rolletje in de tv-serie Gestalkt en het winnen van de RU Open Talent Contest 2020. Daarnaast ben ik trots op de EP en mini-docu Transformatie die deze maand zijn uitgekomen.
Waar sta je over vijf jaar? Dan heb ik internationale samenwerkingen op m'n naam staan en ben ik een gevestigde artiest binnen de Nederlandse hiphopscene.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie