Naar homepage
Artist of the Month

Lens is hongerig: "Ik ga voor een doorbraak, daar werk ik hard voor"

foto: Lensfoto: Lens
  1. Newschevron right
  2. Lens is hongerig: "Ik ga voor een doorbraak, daar werk ik hard voor"

Lens heeft er al heel wat jaren aan muziekervaring op zitten en na een break is hij nu klaar om te knallen. "Hongerig naar een doorbraak", aldus de artiest, die op Curaçao al flink wat naamsbekendheid heeft opgebouwd. Hier in Nederland brengt hij zijn raptracks naar buiten onder Jack $hiraks label Maison $hirak. De tune Phantom bijvoorbeeld, waarmee hij als Artist of the Month de hele maand te horen is op FunX.

Naam: Lens
Woonplaats: Capelle a/d IJssel
Hoelang maak je al muziek? Sinds m'n zeventiende ongeveer.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Mijn Antilliaanse liedjes zijn vooral commerciële lovesongs over vrouwen, daar kan ik wel duizend liedjes over maken. In het Nederlands rap ik over de straat en alle dingen die daarbij komen kijken.
Waar luister je zelf graag naar? Ik luister eigenlijk bijna geen muziek. Als ik in de auto zit, geniet ik liever van de stilte. Waar ik wel van hou, als ik in m'n meditatiemodus zit, is Bob Marley. Hij is echt m'n absolute nummer één.
Met wie zou je ooit nog samen willen werken? Niemand specifiek. Als onze energieën matchen, wil ik met je werken.
Waar zou je echt nog op willen treden? Sowieso nog op een grote show op Curaçao met een dikke line-up en 10.000 man. Die beelden wil ik dan laten zien, zodat mensen kunnen zien dat het geen geintje is wat ik doe.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Op m'n doorzettingsvermogen. Dat ik nog steeds aan het strijden ben voor waar ik van hou. Ik was eerst nooit op de radio en nu in twee talen en op twee verschillende plekken. Dat zijn de mijlpalen die ik vier en waardeer.
Waar zie je jezelf over vijf jaar? Als labeleigenaar, zodat ik andere artiesten iets kan meegeven. Als ik hen kan behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt, voelt dat voor mij ook goed. Clips maken en regisseren vind ik ook leuk, daar ben ik stiekem al mee bezig.

Quote

M'n broer fixte een studio voor me en zei: laat maar zien dat je het kan!

Wat zij doen, kan ik ook

Het was de cd van Opgezwolle die Lens lang geleden motiveerde om te gaan rappen. "Ik hoorde die raps en dacht: wat zij doen, dat kan ik ook." Zijn broer daagde hem vervolgens uit. "Hij zei: 'Laat maar zien. Ik fix een studio voor je en ga het maar doen.' Ik had dus echt iets aan hem te bewijzen." Lens ging liedjes maken, deed mee aan rapbattles en tekende uiteindelijk bij Kempi's Sterrenlaan. "Ik ging wachtte Kempi gewoon op bij zijn optreden. Toen gaf ik hem mijn cd en vroeg hem om feedback. De maandag daarop belde hij me wakker en zei: we gaan werken."

Antilliaanse muziekwereld

Later ging Lens zijn eigen weg. "Maar dat ging niet zo goed. Toen ben ik zelfs gestopt met muziek." Na een tijdje heel ander soort werk te hebben gedaan, nodigde zijn neef, die muzikant is op Curaçao, Lens uit om mee te gaan op tour over het eiland. "Zo ben ik toch bij de crème de la crème van de Antilliaanse muziekwereld beland. Maar ik was er toen alleen voor hem. M'n neef pushte me wel om weer liedjes te maken, maar de tijd was nog niet rijp voor mij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hongerig

Toch besloot Lens op een gegeven moment om een refreintje te maken voor een track. "Die ging toen gelijk door het dak." Dat was voor de artiest het teken om toch weer aan de slag te gaan met muziek. Nu maakt hij zowel Antilliaanse als Nederlandse tracks en heeft hij op de Caribische eilanden én hier in Nederland succes. Twee verschillende talen en ook twee verschillende vibes. Waar zijn nummers in het Papiaments vooral gaan over vrouwen en liefde, zijn zijn Nederlandse raptracks, zoals Phantom, wat meer straat. "In het Nederlands voelt het iets meer eigen om te rappen. Maar nu werk ik toe naar een punt waarop het niet meer uitmaakt in welke taal het is. Ik ben echt hongerig naar een doorbraak. Daar werk ik hard voor, ik zit vol ideeën."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie