Artist of the Month

M3RON3 is klaar om te laten zien wat hij in huis heeft: "Ik ben vaak onderschat"

foto: M3RON3foto: M3RON3
  1. Newschevron right
  2. M3RON3 is klaar om te laten zien wat hij in huis heeft: "Ik ben vaak onderschat"

Na jaren muziek maken als producer en clubrapper heeft de Amsterdamse M3RON3 zijn liefde voor het schrijven van diepere teksten teruggevonden. In plaats van rappen over drank en fissa's, vertelt hij door middel van zijn eerlijke, maar catchy tunes nu verhalen over zijn eigen leven. Bij FunX kun je zelf checken hoe goed dat klinkt. Als Artist of the Month is hij namelijk de hele maand te horen met zijn single Real One.

Naam: M3RON3
Woonplaats:
Amsterdam
Hoe zou je je sound omschrijven?
Diepzinnig, melodieus en catchy.
Waar luister je zelf graag naar
? Mijn muzieksmaak is heel breed. Ik luister bijvoorbeeld veel naar Meek Mill en Tory Lanez, maar ook naar Braziliaanse muziek en Afrikaanse artiesten als Burna Boy en WizKid.
Naar wie keek je vroeger op?
Toen ik jong was, keek ik echt op naar DMX. Wat 2Pac voor iedereen was, was hij voor mij. Die man was echt op een ander level.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met Ronnie Flex, omdat hij ook heel muzikaal is. Ik denk dat ik met hem wel iets tofs zou kunnen maken.
Waar zou je ooit nog op willen treden?
In de Ziggo Dome.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Op het feit dat ik heel veel dingen zelf kan doen. Ik kan zelf produceren, opnemen, schrijven, mixen... Ik kan van begin tot eind een kant en klaar product aanleveren. Ik ben van niemand afhankelijk.
Waar sta je over vijf jaar?
Ik hoop dat ik dan heel wat memorabele tracks heb gereleased. Mijn doel is echt om tijdloze muziek te maken, niet van die snelle tracks die over twee jaar niet meer tof klinken. En daarnaast wil ik graag een platform ontwikkelen waarmee ik andere artiesten kan helpen.

Quote

Ik ben vaak onderschat. Veel mensen weten nog steeds niet dat ik ook kan produceren en teksten voor andere artiesten schrijf.

Van Mitch Capo naar M3RON3

Na een tijd actief te zijn geweest onder de naam Mitch Capo was het voor de Amsterdamse artiest tijd voor een nieuwe sound en dus een nieuwe naam. "Ik maakte eerst voornamelijk clubtracks. Die muziek vond ik een beetje oppervlakkig worden, dus toen heb ik m'n naam veranderd, want ik kwam anders niet van dat imago van clubrapper af." Als M3RON3 maakt hij nu persoonlijkere en diepere tracks. "Ik vertel meer over mezelf. Je leert me echt kennen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen ervaringen

De tracks van M3RON3 gaan over dingen die hij zelf heeft meegemaakt. "In het dagelijks leven ben ik niet echt een prater. Er zijn veel dingen die mensen niet weten, maar met mijn muziek laat ik horen waar ik vandaan kom." M3RON3 verhuisde namelijk op jonge leeftijd van Suriname naar de Amsterdamse Bijlmer. "Ik werd daar geconfronteerd met veel dingen. We speelden tussen de junks en in de flat werden mensen vermoord. Destijds leek dat normaal, je groeit ermee op, maar later besef je dat het allemaal best gek was."

Veelzijdig

Al die dingen verwerkt M3RON3 nu in zijn teksten. Daarnaast laat hij horen wat hij allemaal in huis heeft als artiest. Hij groeide op in een muzikale familie, deed een muziekopleiding en speelde drums in een liveband. "Op dat gebied ben ik vaak onderschat. Veel mensen weten nog steeds niet dat ik ook kan produceren en teksten voor andere artiesten schrijf." Dat drummen mist hij trouwens stiekem wel. "Een van m'n doelen is daarom om live drums te verwerken in een productie."

Al die tunes maakt M3RON3 trouwens gewoon thuis vanuit zijn eigen studiootje. "Ik heb in principe niemand nodig, ik heb thuis mijn eigen set-up." Van schrijven tot produceren en afmixen: hij doet het allemaal zelf en het resultaat levert niets dan lovende reacties op. Toch blijft M3RON3 bescheiden: "Mensen zeggen: je bent echt op een ander level, maar ik blijf nuchter over m'n eigen muziek. Ik ben eigenlijk niet snel tevreden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie