Artist of the Month

Jadi D: "Ik ben graag open over alles, dus ook over m'n seksualiteit"

foto: Jadi Dfoto: Jadi D
  1. Newschevron right
  2. Jadi D: "Ik ben graag open over alles, dus ook over m'n seksualiteit"

Zangeres Jadi D mag dan uit Groningen komen, haar sound is behoorlijk internationaal. In haar lekkere r&b- en hiphoptracks zingt ze zelfverzekerd over seksuele verlangens en body positivity en ze kan niet wachten om met die nummers straks eindelijk live los te gaan, samen met een groot publiek. Leer tot die tijd de zangeres en haar sound wat beter kennen kennen bij FunX, waar ze als Artist of the Month de hele maand te horen is met haar track QuaranD.

Naam: Jadi D
Leeftijd: 25
Woonplaats: Groningen
Hoe lang maak je al muziek? Zo'n twee à tweeënhalf jaar. Vroeger speelde ik al gitaar en gaf ik shows voor de familie. Toen ik een studie moest kiezen, heb ik de stap gemaakt om echt muziek te gaan maken.
Waar haal je je inspiratie vandaan?
De Amerikaanse entertainmentindustrie. Hoe daar alles is vormgegeven en hoe over letterlijk alles wordt nagedacht vind ik echt geweldig.
Waar luister je zelf graag naar?
Vooral naar vrouwelijke artiesten, bijvoorbeeld IAMDDB, Doja Cat, Saweetie en Jhené Aiko.
Met wie wil je ooit nog samenwerken?
Een samenwerking met sor zou ik wel heel dope vinden. Van zijn muziek krijg ik echt die Amerikaanse feel.
Waar zou je echt nog op willen treden?
Ik zou de AFAS wel uit willen verkopen met een grote show met alles erop en eraan, lekker over de top. Net zoals Bizzey heeft gedaan. Ik wil laten zien dat er binnen de hiphopscene ook vrouwen zijn waar je net zo hard op kunt gaan.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Onlangs mocht ik bij Eurosonic de randprogrammering doen en hebben we een mooie live-versie opgenomen van mijn track QuaranD.
Waar sta je over vijf jaar?
Als ik groot mag dromen, dan heb ik een woning in LA én Nederland en ben ik zowel in de Nederlandse als de Amerikaanse muziekindustrie actief.

Quote

Ik hou ervan om open te zijn over alles, dus ook over m'n seksuele kant. Dat vind ik juist iets heel moois.

Compleet plaatje

Als je Jadi's muziek luistert en vervolgens haar clips en Instagramfeed bekijkt, zie je dat alles één gelikt, compleet plaatje is. "Daar doe ik ook superhard m'n best voor", vertelt ze. "Ik vind het belangrijk dat alles op één lijn ligt. Ik ben dan ook graag betrokken bij alles: van het concept van de videoclip tot het afmixen van de track."

Bij het proces hiervan laat de artiest zich graag inspireren door hoe het er in de Amerikaanse muziekindustrie aan toegaat. "Hoe daar alles wordt vormgegeven, dat adoreer ik echt. Over ALLES wordt nagedacht, van de belichting tot aan de kleur van je teennagels. Dat vind ik fijn, dat je echt helemaal in iemands wereld wordt meegetrokken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

QuaranD

Net als haar visie zijn ook Jadi's teksten internationaal. Ze zingt zowel in het Nederlands als Engels. "Ik kan mezelf veel beter uiten in het Engels. Je kan er je feelings beter in kwijt, Nederlands is soms zo droog. Ik denk dingen vaak ook eerst in het Engels en dan pas in het Nederlands."

Met zichzelf uiten in haar tracks heeft Jadi D duidelijk geen moeite. Ze is niet bang om expliciete teksten te gebruiken, zoals in haar single QuaranD. "Baby come over, kom geef me die D", zingt ze daarin, doelend op het mannelijke bezoek waar ze naar verlangt in tijden van lockdown. "We zitten al zolang thuis... Ik dacht: waarom er geen liedje over maken?"

Open over seksualiteit

Bang voor negatieve reacties op haar seksueel getinte teksten is Jadi niet. "We zijn allemaal mensen met seksuele behoeften. Ik hou ervan om open te zijn over alles, dus ook over m'n seksuele kant. Dat vind ik juist iets heel moois." Gelukkig krijgt ze vooral positieve reacties, bijvoorbeeld van meiden die blij zijn dat ze hier zo makkelijk over zingt. "Veel mensen zeggen: 'het is tijd dat we het gaan normaliseren, dat je open kan zijn over je seksualiteit'. En als mensen nog niet kunnen zien dat mannen en vrouwen gelijk zijn, tja, jammer voor hen."

Selflove

Ook body positivity is een belangrijk onderwerp voor Jadi D. Ze is inmiddels zelfverzekerd over haar looks, maar dat is niet altijd zo geweest. "Ik denk dat veel mensen door een periode zijn gegaan waarin ze niet zeker over zichzelf waren. Maar gelukkig is het de laatste jaren anders dan vroeger. Er worden meer verschillende bodytypes geaccepteerd." Selflove en trots zijn op je lichaam is volgens Jadi een must en dat is dan ook wat ze uitstraalt:

"Authenticiteit vind ik mooi om te zien. Iedereen is mooi zoals hij of zij is. Dus laten we meer één zijn met ons lichaam en dat gewoon showen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie