Naar homepage
Artist of the Month

Zangeres Amaya heeft een veelbelovende stem: "Mijn stijl is anders"

foto: Amayafoto: Amaya
  1. Newschevron right
  2. Zangeres Amaya heeft een veelbelovende stem: "Mijn stijl is anders"

De Utrechtse zangeres Amaya kreeg muziek er met de paplepel ingegoten. Gelukkig maar, want daardoor maakt ze nu haar eigen liedjes en die klinken veelbelovend. Ze staat nog maar aan het begin van haar carrière, maar met haar muzikale talent en doelgerichte mindset kan het niet anders dan dat die er heel rooskleurig uit gaat zien komende tijd. Amaya is dan ook niet voor niks Artist of the Month, wat betekent dat je haar single Online de hele maand voorbij hoort komen op FunX.

Naam: Amaya
Leeftijd: 25
Woonplaats: Utrecht
Waar haal je je inspiratie vandaan? Uit dingen die om me heen gebeuren of die ik zelf meemaak. Maar ook uit muziek, vooral oude liedjes. De manier waarop ik zing is ook wel beïnvloed door wat ik vroeger heb meegekregen.
Waar luister je zelf veel naar? Heel veel verschillende muziek, van de jaren 60 tot nu en van Whitney Houston tot Pop Smoke.
Met wie zou je ooit nog samen willen werken? Eigenlijk met Pop Smoke, maar dat gaat niet meer. In Nederland zou ik voor Lijpe gaan. Een groot constrast, maar ik vind het leuk om hele andere dingen te maken dan wat ik gewend ben.
Waar zou je ooit nog op willen treden? Op hele grote festivals of concertzalen als AFAS Live.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Op de stappen die ik in korte tijd heb gezet. Van meedoen aan Ismo's Show-Off Sessies tot aan Artist of the Month zijn.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop dat ik dan een van de grootste vrouwelijke Nederlandse artiesten ben.

Quote

De manier waarop ik zing is beïnvloed door de muziek die ik vroeger heb meegekregen.

Cd's van mama

Amaya's liefde voor muziek gaat way back. Als kind was ze al bezig met zingen en piano spelen en ondertussen kreeg ze van haar moeder haar eerste cd's. "Dan gingen we naar de Free Record Shop en kreeg ik cd's van Destiny's Child en Alicia Keys, maar ook van K3. Thuis ging ik op een gegeven moment zelf ook liedjes en dansjes bedenken."

Studeren en zingen

Met de droom om een popster te worden in haar achterhoofd, koos Amaya later voor een studie psychologie. Ondertussen bleef ze nog altijd bezig met muziek. "Ik wist alleen niet zo goed hoe ik die stap moest maken om echt dingen op te gaan nemen." Toen ze mensen in haar omgeving hoorde praten over studio's, kwam ze daar uiteindelijk zelf ook terecht. "Als je net begint, weet je nog niks, maar met de tijd leer je mensen kennen en kom je vanzelf achter dingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winnaar Ismo's Show-Off Sessies

Afgelopen zomer gaf Amaya zich op voor Ismo's Show-Off Sessies op Instagram. "Dat was best een grote stap, omdat ik daarmee voor het eerst aan mensen liet zien dat ik echt muziek maak." Ze won de online talentenjacht en haar track Online werd officieel uitgebracht, inclusief clip. Momenteel is de zangeres uit Utrecht bezig met meer tracks opnemen. "Ik wil graag groeien, leren en meer te weten komen. Ik ben doelgericht en creatief, dus dat helpt zeker mee."

Quote

Er is binnen de muziek genoeg plek voor verschillende sounds en ik denk dat die van mij daar ook zeker tussen past. Ik zou mezelf ook niet vergelijken met iemand. Mijn stijl is anders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie