Naar homepage
Artist of the Month

Lehcen: "Als mensen me voor het eerst horen, mogen ze me daarna nooit meer vergeten"

foto: Lehcenfoto: Lehcen
  1. Newschevron right
  2. Lehcen: "Als mensen me voor het eerst horen, mogen ze me daarna nooit meer vergeten"

Lehcen wist al op jonge leeftijd dat schrijven niet alleen een goede manier is om alle gebeurtenissen uit zijn leven te verwerken, maar ook om een verhaal over te brengen bij anderen. En één ding staat vast: hij is vastberaden om daar heel succesvol mee te worden. "Waar een wil is, is een weg", is het motto van deze hardwerkende rapper. Als Artist of the Month hoor je hem de hele maand op FunX met zijn track LOCO.

Naam: Lehcen
Woonplaats:
Den Bosch
Hoelang maak je al muziek? Ik begon op m'n elfde met schrijven en op m'n veertiende nam ik m'n eerste track op.
Hoe zou je je sound omschrijven? Levendig, oprecht en puur. Alles wat ik zeg, komt uit m'n hart.
Waar luister je zelf graag naar
? Muziek van artiesten uit veel verschillende landen, zoals de Afrikaanse artiest Rema en de Franse rapper Moha La Squale. Maar ook Nederlandse rappers zoals Lijpe en Josylvio. Hoe Josylvio zijn marketing neerzet is echt gruwelijk.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Internationaal met Soolking, dat is echt m'n grootste doel op dit moment. Ik wil hem sowieso op een nummer hebben. Maar in Nederland wil ik ook met de grote namen werken, zoals Frenna, Lijpe en wie weet Boef.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Op het feit dat ik nooit heb opgegeven. Ik ben altijd door blijven gaan, vanaf jonge leeftijd al. Nu ben ik Artist of the Month en begint het harde werk langzaam te belonen.
Waar sta je over vijf jaar?
Dan ben ik een A-artiest en wie weet al internationaal doorgebroken. Het zou mooi zijn als ik dan niet alleen maar hoef te bouwen op muziek, maar dat ik ook ondernemend bezig ben.

Quote

Ik wil mensen niet alleen een liedje laten luisteren, maar ik wil dat ze er ook iets uit kunnen halen. Dat ze zichzelf kunnen herkennen in mij.

Rauw en puur

Lehcens tracks zijn het best te omschrijven als rauw en puur. "Het is ook de bedoeling om het zo over te brengen, gewoon eerlijk", vertelt hij. Zijn teksten gaan dan ook allemaal over dingen die hij heeft meegemaakt of om zich heen heeft zien gebeuren. Dat levert mooie verhalen op, maar werkt tegelijkertijd ook als uitlaatklep voor de rapper zelf. "Er zijn bepaalde dingen in m'n leven gebeurd, waardoor ik op m'n elfde al begon met teksten schrijven. M'n maatschappelijk werkster tipte me om dingen op te schrijven, dus dat ben ik gaan doen. Eerst zonder beat en toen heb ik op m'n veertiende voor het eerst een liedje opgenomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beloofd aan m'n moeder

Lehcen beet zich vast in zijn ambitie om artiest te worden en heeft dat doel nooit uit het oog verloren. "Ik zei tegen mezelf dat ik ervoor zou gaan." Dat beloofde hij ook aan zijn moeder: "Zij is m'n alles. Ze support me volledig en vraagt altijd waar ik mee bezig ben. Ik wil haar het leven geven dat ze nog nooit heeft gehad en ik denk dat ik dat met m'n talent kan bereiken."

Blijven ontwikkelen

Om zich verder te blijven ontwikkelen als artiest, volgt Lehcen momenteel een opleiding aan de Herman Brood Academie. "Dat is voor mij belangrijk. Dat ik stevige kritiek krijg en daardoor steeds beter word. Ik denk dat ik zo sneller bij m'n doel kan komen om echt een professionele artiest te worden." Zijn grote inspiratiebron is de Frankse Soolking. "Alles klopt. De uitstraling, de teksten, het is het complete plaatje. Dat heb je hier in Nederland ook wel, maar het kan nog mooier en strakker."

Zelf heeft Lehcen stiekem ook internationale ambities. "Niks is onmogelijk, maar ik focus eerst op Nederland." Dit jaar is hij dan ook van plan om veel muziek uit te brengen, zodat mensen kennis kunnen maken met zijn sound en zijn verhaal. "Zodat mensen weten wie ik ben. Als ze mij voor de eerste keer checken, mogen ze me daarna nooit meer vergeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie