Artist of the Month

DeMozah mixt old school met new school op zijn soepele r&b-songs

foto: DeMozahfoto: DeMozah
  1. Newschevron right
  2. DeMozah mixt old school met new school op zijn soepele r&b-songs

DeMozah vluchtte op zijn zesde met zijn ouders vanuit Azerbeidzjan naar Nederland om een paar jaar later zijn passie voor rappen te ontdekken. Met inmiddels flink wat muzikale ervaring op zak combineert hij een old school sound met een nieuw sausje en het resultaat daarvan is te horen op zijn nieuwste single Lover & Bestfriend.

Ben je een liefhebber van die smooth r&b-vibes? Luister dan deze maand naar FunX, want als Artist of the Month is DeMozah de hele maand te horen.

Naam: DeMozah
Woonplaats: Zeeland
Hoe lang maak je al muziek? Sinds ik 12 was. Toen ben ik op m'n 20e gestopt en heb ik het op m'n 23e weer opgepakt.
Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit het leven zelf, ik schrijf op gevoel.
Hoe zou je je sound omschrijven?
Omdat ik al een best een lange tijd bezig ben met het maken van muziek, probeer ik old school te mixen met new school. Ik wil niet vergeten waar ik vandaan kom, maar tegelijkertijd wil ik wel meegaan met de tijd.
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen?
Ik beperk me zelf nooit door boodschappen over te brengen in mijn muziek. Het kan zo zijn dat ik mijn emotionele kant laat zien, maar ik zie deze wereld ook wel als een groot feest en dat zal ook te horen zijn aan mijn muziek. Ik vind het belangrijk dat de luisteraar zich kan vinden in datgene wat ik schrijf. Dus zo af en toe zal er wel een ex of een goede vriend kunnen lachen om mijn teksten, omdat ik graag ware gebeurtenissen beschrijf in m'n songs.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Dat is heel verschillend. Ik luister eigenlijk van alles en verbreed graag m'n horizon met het luisteren van muziek. Zo kan je Biggie in m'n playlist vinden, net als Nelly, Drake en Tory Lanez, maar ook gewoon André Hazes.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken?
Drake of J. Balvin.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Dat ik van niets of niemand afhankelijk ben.
Waar sta je over vijf jaar?
Dan heb ik mijn eigen label of management, zodat ik opkomende artiesten kan behoeden van de fouten die ik zelf heb gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie