Artist of the Month

Cos en zijn muziek zijn veelzijdig: "Het heeft voor ieder wat wils"

foto: Cosfoto: Cos
  1. Newschevron right
  2. Cos en zijn muziek zijn veelzijdig: "Het heeft voor ieder wat wils"

In tegenstelling tot veel andere artiesten groeide Cos op in een gezin dat geen affiniteit had met muziek. Toch kwam hij er al op jonge leeftijd achter dat hij het niet alleen leuk vond om met anderen mee te rappen, maar ook om zijn eigen verhalen te vertellen door middel van muziek. Na samenwerkingen met onder anderen Keizer en Gers Pardoel is hij inmiddels uitgegroeid tot een artiest die net zo makkelijk een clubtrack als een serieuze rapsong maakt.

Met zijn track Goodvibes van zijn persoonlijke EP Ditiscos is Cos de hele maand te horen op FunX als nieuwe Artist of the Month!

Naam: Cos
Leeftijd: 27
Woonplaats: Nieuwegein/Utrecht
Hoe lang maak je al muziek? Ik ontdekte mijn interesse voor muziek maken rond mijn 12e en op mijn 14e begon ik met het opnemen van tracks. Sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt.
Hoe zou je je sound omschrijven? Verfrissend, puur en divers.
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Ik wil graag al mijn emoties laten horen in mijn muziek. Die hebben we ten slotte allemaal en ik ben van mening dat het goed is om ze te uiten. We zijn allemaal wel eens blij, verdrietig of boos. We zijn soms in een feeststemming en soms wordt ons hart gebroken. We ervaren alles op onze eigen manier en ik heb in mijn muziek voor ieder wat wils.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Dat hangt van mijn stemming af. van Blxst tot Central Cee en van Post Malone tot Jhay Cortez.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Niets is mij te gek. Ik denk dat een track met Frenna verrassend lekker kan klinken, maar een nummer met Guus Meeuwis ook.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik veel op eigen kracht doe en nooit opgeef. Van het produceren en het mixen van tracks tot aan de artwork maken: ik deed het voorheen allemaal zelf. Dat heeft mij gebracht tot waar ik op de dag van vandaag ben. Ik ben ook trots op mijn denkwijze: ik zie alles altijd van de positieve kant. Veel mensen beseffen niet dat er in een levensles vaak ook een blessing schuilt en dat er veel positiviteit uit tegenslagen te halen valt.
Waar sta je over vijf jaar? Natuurlijk wil ik op de grootste podia van Nederland staan waar ze mijn tracks dan uit volle borst meezingen. Daarnaast zou ik graag een eigen kledinglijn willen lanceren. Na wat jaren succesvol te zijn geweest lijkt het opstarten van een label mij ook interessant: andere talentvolle artiesten een platform geven om zich te ontwikkelen en succesvol te worden. Oh, en ook acteren en presenteren staan ook op mijn lijstje!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie