Artist of the Month

Nyarko vrolijkt je op met haar energieke afrotunes

foto: Nyarkofoto: Nyarko
  1. Newschevron right
  2. Nyarko vrolijkt je op met haar energieke afrotunes

Of het nou keiharde UK-flows of dansbare Afro-vibes zijn: als Nyarko in the building is, komt er vuur binnen. Deze Haagse artiest met Ghanese roots maakt al van jongs af aan muziek, maar kreeg naamsbekendheid toen ze tijdens de herstelperiode van haar sikkelcelziekte freestylevideo's op Instagram postte. Inmiddels is ze dankzij een stamceltransplantatie helemaal genezen en nu is ze klaar om haar energieke sound met de rest van de wereld te delen. Dat doet ze zowel met Nederlands- en Engelstalige tunes, maar je hoort haar ook in het Twi, een Ghanese taal.

Je kunt bij FunX lekker losgaan op de party vibes van Nyarko, want met haar single Birthday Anthem ft. Rasskulz is ze als Artist of the Month de hele maand te horen

Naam: Nyarko
Woonplaats: Den Haag
Hoe lang maak je al muziek? Ik ben al tien jaar bezig. Vroeger schreef ik bars en maakte ik liedjes voor de lol. Die liet ik dan vooral horen aan m'n vrienden. Sinds een jaar is het echt serieus en ga ik regelmatig naar de studio om nummers te maken en die uit te brengen.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Vooral uit herinneringen aan leuke tijden. Ik hou ervan om over fun stuff te schrijven. Dat laat me even ontsnappen aan het dagelijkse 'serieuze' leven.
Hoe zou je je sound omschrijven? Heel erg eigen en vibey. Mijn motto is dan ook "it's all about the moods and the vibes".
Is er een boodschap die je met je muziek wil overbrengen? Dat je elke dag moet proberen om er een positieve dag van te maken en dat je alleen het beste van het beste verdient.
Naar wie of wat luister je zelf graag? Naar Afro-tunes en muziek uit de UK. Vooral naar artiesten zoals Wizkid, Tiwa Savage, NSG, Tion Wayne en R2bees.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Met Stefflon Don zou ik wel de studio in willen. Daar zou zonder twijfel een gekke tune uit komen!
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik na al die jaren nu m'n muziek met iedereen deel. Sindsdien zijn er veel goede mogelijkheden mijn kant op gekomen, waardoor ik elke keer het uiterste uit mezelf haal en mezelf steeds beter leer kennen.
Waar sta je over vijf jaar? Ik denk graag groot, dus dan sta ik in de O2 Arena in Londen én ben ik op het bioscoopscherm te zien als actrice. De grote stages in Nederland heb ik dan al gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie