Close-up

Annika (27): "Door anderen blij te maken, kun je je eigen ellende even vergeten"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Annika (27): "Door anderen blij te maken, kun je je eigen ellende even vergeten"

"Ik was dit jaar een kerstfilm aan het kijken waarin er een man verkleed als kerstman naar een weeshuis ging om kinderen op te vrolijken. Dat inspireerde mij. Voor mij was het alleen een beetje moeilijk om als kerstman vermomd te gaan, dus heb ik het anders aangepakt.

Door mijn werk als docente heb ik gezien hoeveel gezinnen problemen hebben met het kopen van voedsel en kleding. Daarom besloot ik dit jaar om cadeaus in te zamelen. Het begon heel klein in mijn eigen garage, maar al snel moest ik op zoek gaan naar een opslagbox.

Uiteindelijk hebben we 10.000 cadeaus verzameld. Een aantal hebben we verdeeld over 700 kerstpakketten en uitgedeeld aan minima gezinnen in Assen. De rest is naar een sociale winkel gegaan. Daar kunnen gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank gratis kleding ophalen of een cadeautje uitzoeken voor hun kind of voor een kinderfeestje van iemand anders.

Daarnaast ben ik nog een andere actie gestart. Vandaag rijd ik met een groot LED-scherm rond in Groningen en Assen. Mensen hebben de afgelopen dagen een videoboodschap kunnen achterlaten voor een vrienden of familie. Ik kwam op dit idee nadat ik zag hoe eenzaam mijn oma was na het overlijden van mijn opa. Dat zet je wel aan het denken.

Het is voor veel mensen op verschillende manieren een vervelend jaar geweest. Mensen raakten hun baan kwijt of kregen te maken met ziekte. Relaties zijn kapot gegaan door corona, omdat je zoveel op elkaar lip zitten. Ook ik had geen topjaar. Met het organiseren van deze acties, kon ik mijn eigen ellende even opzijzetten.

Volgend jaar wil ik mijn acties landelijk aanpakken. Ik vind het organiseren heel leuk en ben blij dat ik anderen een lichtpuntje kon geven in dit moeilijke jaar. "

- Annika (27)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie