Close-up

Sam (26): "Mijn passie voor hummus komt van huis uit"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Sam (26): "Mijn passie voor hummus komt van huis uit"

"De hummus die mensen uit de supermarkt eten, is niet wat het zou moeten zijn. Sinds vorig jaar liep ik met het idee rond om dat te veranderen. Ik had ook de behoefte om een eigen project te beginnen. Uiteindelijk kregen mijn ideeën steeds meer vorm en kon ik het niet meer loslaten. Ik besloot het te proberen.

Het begon drie maanden geleden met een flyer die ik bij mensen in de bus deed, waarin ik betere hummus beloofde te maken dan die in de supermarkt. Omdat ik nog niet helemaal wist of mensen daar wel behoefte aan hadden, besloot ik om tijdelijk in een kookstudio te werken die door corona toch leegstaat.

Mijn passie voor hummus komt van huis uit. Ik ben geboren in Bagdad, Irak en kwam op mijn tweede naar Nederland. Mijn moeder stond na werk altijd in de keuken voor een lekkere en uitgebreide maaltijd. Ik stond er dan bij om haar te assisteren. Ze maakte het eten echt met passie en liefde.

Nu staan we weer samen in de keuken. Ik ben degene die de 7ummus maakt, maar zij is echt het meesterbrein achter alle andere gerechten. En ik geef haar die vrijheid, want zij is daar de beste in.

Ik studeer hiernaast ook nog Civiele Techniek, maar het wordt steeds moeilijker om het te combineren. Ik wil wel mijn diploma halen, alleen ik zie geen carrière om ergens in dienst te gaan. Ik wil me blijven bezighouden met projecten waar ik affiniteit mee heb.

Ik ben verrast door alle reacties op de hummus, het is echt hartverwarmend. Mensen zijn zo loyaal. Ze komen terug voor mijn producten. Dat niet alleen, ze nemen ook nog vrienden mee die ook wat bestellen. Mijn moeder vindt de interactie met klanten ook heel bijzonder. Onze zaak is eigenlijk meer geworden dan alleen eten."

- Sam (26)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie